Mii de viroze, pneumonii şi cazuri de gripă depistate în Olt. Peste 200 de pacienţi au avut nevoie de internare

Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii se menţine la acelaşi nivel faţă de ultima săptămână, anunţă reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care spun sute de pacienţi au avut nevoie de îngrijiri medicale pe patul de spital pentru ca afecţiunile să nu degenereze. 

În săptămâna 9 – 15 februarie nivelul virozelor şi a pneumoniilor înregistrat în judeţul Olt nu a scăzut faţă de săptămâna anterioară, se arată într-un comunicat de presă al DSP. În perioada raportată s-au înregistrat 1.164 de infecţii respiratorii acute, 71 de pacienţi fiind nevoiţi să fie internaţi în spital. În aceeaşi perioadă 567 de oameni s-au prezentat la medic cu pneumonie, 145 dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale în unităţile spitaliceşti. 

În ultimele două săptămâni, în Olt au fost depistate şi trei cazuri de gripă sezonieră, confirmate de Laboratorul Institutului Cantacuzino Bucureşti. Este vorba de doi pacienţi depistaţi cu virusul gripal tip A şi de un pacient la care a fost descoperit virusul gripal tip B.  

„Pentru cazurile compatibile cu gripa, febra înaltă este un simptom specific virusurilor gripale. Recomandăm populaţiei evitarea zonelor aglomerate şi contactului cu persoane bolnave, evitarea schimburilor bruşte de temperatură, folosirea batistei de unică utilizare, respectarea unui regim sănătos de viaţă, respectiv alimentaţia bogată în legume şi fructe şi adaptarea unei ţinute vestimentare adecvate sezonului”, a declarat purtătoarea de cuvânt a DSP Olt, Gabriela Gogiu. . 

Pentru orice simptomatologie virala asociată cu febră înalta, de peste 38,5 grade Celsius, oficialii DSP recomandă prezentarea de urgenţă la medic.

Pentru vaccinarea antigripală, DSP Olt a beneficiat până acum de 23.365 de doze de vaccin gripal, din care până în prezent au fost utilizate 20.979 de doze. După ce, săptămâna trecută 757 de pacienţi au fost vaccinaţi, stocul de vaccin gripal la nivelul Depozitului Antiepidemic al DSP a fost epuizat. Stocurile medicilor de familie cuprind, însă, încă 1.023 de doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here