Aleşii judeţului au alocat 200.000 lei pentru remedierea pagubelor produse de furtună la Spitalul Schitu Greci

Consilierii judeţeni ai Oltului au alocat, în şedinţa ordinară de joi, aproape două miliarde de lei vechi pentru remedierea distrugerilor provocate de vremea rea mai multor clădiri din incinta Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci.

Este vorba de pagube importante pricinuite acoperişurilor mai multor clădiri din incinta spitalului de furtuna care s-a abătut în zonă în 28 aprilie, când vântul puternic a pus la pământ nu doar bucăţi de acoperiş, ci şi copaci foarte groşi smulşi cu totul din pământ. Pentru remedierea pagubelor, aleşii judeţului au alocat, printr-un proiect de hotărâre aprobat în şedinţa de joi, 198.000 de lei, sumă ce provine din Fondul de rezervă bugetară aflată la dispoziţia Consiliului Judeţean.

„Se aprobă alocarea sumei de 198.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Olt prevăzut în bugetul propriu al judeţului Olt pe anul 2015, pentru remedierea distrugerilor provocate clădirilor din incinta Spitalului de psihiatrie Cronici Schitu Greci de fenomenele meteorologice din ziua de 28.04.2015”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.

Banii au fost solicitaţi de conducerea spitalului prin adresa nr. 2094/29.04.2015, în care se dădeau amănunte despre pagube. În urma sesizării, o comisie de specialitate din cadrul Direcţiei Tehnice şi investiţii a Consiliului Judeţean s-a deplasat, împreună cu un proiectant, la faţa locului pentru a evalua valoarea pagubelor.

Furtuna puternică din urmă cu o lună a afectat clădirea în care funcţionează blocul alimentar, desprinzând învelitoarea de la mansardă, diverse elemente de la acoperişurile a pavilioanelor 1, 2, 3, 4, 5 şi 6, clădirea de ergoterapie, mai multe spaţii de depozitare, pavilionul administrativ, dar şi cabina de la poartă.

De asemenea, mai mulţi copaci de grosimea unui om zdravăn din incinta unităţii sanitare au fost smulşi cu totul din pământ, iar acolo unde rădăcinile au rezistat, copacii au fost pur şi simplu retezaţi din tulpină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here