Judeţul Olt, primul loc pe ţară la distribuirea cardurilor de sănătate returnate de Poştă

Judeţul Olt se află pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte distribuirea cardurilor de sănătate returnate, din diverse motive, de funcţionarii Poştei. Din cele peste 10.000 de astfel de carduri, la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt se mai află doar câteva sute.

Conform situaţiilor centralizate la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în vârful topului privind distribuirea cardurilor de sănătate returnate de poştă, atât la ghişeu, cât şi prin intermediul medicilor de familie, sunt judeţele Olt şi Bacău, care au „scăpat” de 92% dintre cardurile returnate, urmate de Sibiu – 91%, Cluj – 84%, Timiş – 78 % şi Tulcea – 71%.

Casei de Asigurări de Sănătate Olt i-au fost returnate de Poşta Română 10.047 de carduri nationale de sănătate. Dintre acestea, 7.865 au fost predate medicilor de familie spre a le înmâna asiguraţilor, iar 1.502 carduri au fost predate titularilor prin intermediul ghişeelor CAS.

„În prezent, Casa de Asigurări de Sănătate Olt mai are pe stoc de distribuit 680 de carduri de sănătate”. a declarat purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanţa Florea.

866 de persoane au solicitat eliberarea unui card duplicat, iar 52 de persoane au refuzat cardul din motive religioase sau de conştiinţă.

La nivelul judeţului Olt au fost activate 154.060 de carduri până în acest moment.

„Procesul de tipărire şi distribuire a cardurilor de sănătate continuă pentru persoanele care împlinesc vârsta de 18 ani şi/sau dobândesc calitatea de asigurat. Reamintim că nu este necesar ca aceste persoane să solicite tipărirea cardurilor, acestea fiind generate automat din sistem, iar asiguraţii le vor primi acasă prin serviciile poştale”, a mai precizat Constanţa Florea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here