Deputatul-denunţător Daniel Bărbulescu a minţit la DNA în dosarul Vâlcov. Iată dovada

Într-una dintre declaraţiile date în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, deputatul-denunţător Daniel Bărbulescu a susţinut că firmele de contabilitate şi avocatură înfiinţate de el prin interpuşi nu au înregistrat profit. Nimic mai fals. Firmele la care face referire Bărbulescu au produs profit care în 2014 a explodat, informează OLT-ALERT.

Denunţurile prin care fostul primar al Slatinei, senator şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost băgat la apă, fiind trimis în faţa instanţei pentru fapte de corupţie, nu au fost întrutotul sincere. Cel puţin unul dintre denunţurile formulate de deputatul Daniel Bărbulescu, cel care a păstrat în locuinţă mai multă vreme seiful cu valori, bunuri şi bani, al lui Vâlcov, conţine date false despre situaţiile financiare ale firmelor înfiinţate de el prin interpuşi, pe banii obţinuţi de Darius Vâlcov din activităţi infracţionale. La un moment dat, Bărbulescu le-a spus procurorilor DNA că firmele de contabilitate administrate de „pulifricii” lui Vâlcov (cuvântul îi aparţine lui Vâlcov şi se referă la persoanele interpuse prin care îşi controla el afacerile) nu au înregistrat profit.

„Astfel, martorul a înfiinţat S.C. CONTIS CONSULTING COMPANY S.R.L. – firma de contabilitate, S.C. MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L. – firma de cadastru şi Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii. 

Persoanele care au făcut parte din acţionariatul celor 3 afaceri au fost selectate de martor cu acordul lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN, respectiv CALOTĂ ELENA pentru S.C MILLENIUM TOPHOGRAFICA S.R.L., CIOBANU IRINA pentru S.C.A. Ciobanu şi Asociaţii şi CRISTINA STOICA pentru S.C. CONTIS CONSULTING S.R.L. 

Totodată, BĂRBULESCU DANIEL IONUŢ a precizat că, iniţial, firma de contabilitate a fost preluată cu acordul, la ordinele şi indicaţiile lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN de martora STRINU IULIANA. Iniţial, exista o firma de contabilitate CONTIS COMPANY care era administrată de STRINU IULIANA, iar STOICA CRISTINA era angajată a acestei societăţi. Ulterior, activitatea a fost mutată pe o societate comercială nouă, S.C. CONTIS CONSULTING S.R.L. administrată de STOICA CRISTINA, se arată înreferatul procurorilor DNA.

La un moment dat, în acelaşi document se arartă că, „cu privire la împărţirea profitului obţinut de cele 3 firme, martorul a susţinut că societăţile de contabilitate şi avocatură nu au avut profit”. 

Nimic mai fals. Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, SC Contis Consulting Company SRL, cea care preia activitatea de contabilitate a SC Contis Company SRL, a înregistrat, în chiar anul înfiinţării, 2013, un profit net de peste 240 de milioane lei vechi. Câştigurile firmei au explodat în 2014, când societatea a înregistrat un profit net de peste 2,1 miliarde de lei vechi. Cum şi cui au fost împărţiţi aceşti bani nu se ştie. Cum nu se ştie nici de ce deputatul-denunţător Daniel Bărbulescu a ascuns procurorilor existenţa profitului.

OLT-ALERT va publica, în curând, informaţii amănunţite despre câştigurile firmelor implicate în cazul Vâlcov, despre starea lor de după cutremurul din jurul fostului ministru al Finanţelor, dar şi informaţii despre alte societăţi comerciale care, în strânsă legătură cu Vâlcov şi cu locotenentul acestuia Minel Prina, s-au înfruptat ani la rând din bugetul public al Slatinei.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here