A minţit: Limuzina pe care Minel Prina spune că a vândut-o ca să-şi cumpere vila din Popa Şapcă s-a întors la el

Limuzina despre care fostul primar al Slatinei, Minel Prina, a declarat că a vândut-o ca să îşi cumpere vila din strada Popa Şapcă este „călărită” tot de el, la doi ani de la „vânzarea” autoturismului. El a fost văzut în mai multe rânduri pe străzile Slatinei, după ce a scăpat de arestul la domiciliu, la volanul bolidului. „Amănuntul” se alătură altor informaţii publicate de OLT-ALERT, care demontează minciuna prin care Prina a încercat să acopere faptul că vila a primit-o cadou de la omul de afaceri Cristian Tomescu, pentru contractele pe care firma acestuia, SC Cafmin SRL, le-a derulat cu primăria.

Potrivit ultimei declaraţii de avere postată pe pagina de internet a Primăriei Slatina, Minel Prina ar fi cumpărat casa din Popa Şapcă cu banii obţinuţi dintr-un împrumut bancar şi din vânzarea autoturismului său de lux, un Audi A6, fabricat în 2010. OLT-ALERT a arătat într-un articol publicat în 5 aprilie 2015 (citeşte AICI) că sumele obţinute astfel de fostul edil nu au depăşit 200.000 lei, valoarea unui apartament cu patru camere, eventual cu unele îmbunătăţiri. Or, vila lui Prina numără aproape 200 de metri pătraţi și este compusă din subsol (o încăpere), parter cu living, bucătărie, baie și casa scării și din etaj cu trei dormitoare și două băi, başca terenul aferent şi piscina din curte. Mai mult. Autoturismul de lux despre care Minel Prina a declarat că l-a vândut şi că banii astfel obţinuţi au fost folosiţi la cumpărarea vilei este condus, încă, de vechiul său proprietar, acesta fiind văzut în mai multe rânduri pe străzile Slatinei, după ce a scăpat de arestul la domiciliu, la volanul maşinii. Nu mai departe de sâmbătă seară, fostul primar şi-a parcat Audi A6, preţ de mai multe zeci de minute, în parcarea hipermarketului Kaufland.

Declaraţia de avere în care Minel Prina a scris că şi-a înstrăinat autoturismul de lux 

Potrivit OLT-ALERT, imobilul a fost ridicat de SC Cafmin SRL în anul 2009, pe un teren de 787 metri pătrați achiziționat în 2007, prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 664/05.02.2007, de la soții Ioana-Doina și Nicolae Rotaru. După edificarea construcției, Tomescu mai cumpără, în 2010, un teren mai mic, de 94 metri pătrați, prin contractul-cumpărare nr. 27/12.01.2010, de la o anume Maria Tănase.Uletrior, Tomescu vinde totul unei anume Minia Popa la un preț aproape neînsemnat pe piața imobiliară la capitolul vilelor, de numai 156.780 de lei, valoarea unui apartament cu trei camere în Slatina. Nu peste multă vreme casa și terenul ajung în posesia familiei Prina la un preț, de asemenea (dacă a existat vreodată o tranzacție reală) foarte mic, în condiţiile în care surse din anturajul lui Minel Prina susțin că numai instalația de climatizare ar fi costat aproximativ 60.000 de euro.

Informaţia potrivit căreia fostul primar al Slatinei, judecat în prezent în dosarul fostului său şef, Darius Vâlcov, pentru fapte de corupţie, încă îşi conduce maşina „vândută” în 2013 este, aşadar, o nouă dovadă că vila în care s-a mutat familia Prina reprezintă un cadou generos din partea celui care s-a îmbogăţit din contractele de milioane de euro obţinute de la Primăria Slatina. Reamintim că şi generosul Cristian Tomescu este judecat în Dosarul Vâlcov, pentru complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here