Poliţiştii locali slătineni au dat, săptămâna trecută, peste 100 de amenzi celor certaţi cu legea

Poliţiştii locali din Slatina au „darnici” cu amenzile şi săptămâna trecută, când peste 100 de persoane au fost sancţionate contravenţional, totalul amenzilor depăşind 170 de milioane lei vechi.

Cele mai multe amenzi au fost aplicate în domeniul circulaţiei rutiere, nu mai puţin de 82 de cetăţeni surprinşi încălcând regulile de circulaţie fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de peste 150 de milioane lei vechi. 

Alte şapte sancţiuni contravenţionale au fost operate pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul ordinii şi liniştii publice. 

„În conformitate cu Hotărârea Consiliului Local nr. 490/2014, au fost aplicate 17 sancţiuni, dintre care opt pentru parcări neregulamentare. Patru sancţiuni contravenţionale au fost aplicate conducătorilor auto care utilizează staţiile Loctrans drept loc de parcare curentă, două sancţiuni au fost aplicate pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi, iar alte două sancţiuni pentru parcarea autovehiculelor pe trotuare modernizate”, a precizat şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.

De amenzi nu au scăpat nici comercianţilor care desfăşoară activităţi de comerţ fără achitarea taxelor zilnice sau care au marfa expusă în afara structurilor de vânzare, valoarea sanţiunilor fiind, în aceste cazuri, de 1.800 de lei.
 
„Prin acţiunile întreprinse, poliţiştii locali au urmărit fluidizarea traficului, respectarea legalităţii în domeniul construcţiilor prin existenţa autorizaţiilor de construire, sprijinirea Poliţiei Municipale prin participarea la patrulele mixte pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică pe raza municipiului, mai ales în zonele cunoscute cu grad sporit de risc, în special în zonele adiacente discotecilor şi cluburilor de noapte”, a mai declarat Adrian Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here