13 localităţi din Olt primesc aproape două milioane lei de la Consiliul Judeţean pentru investiţii în derulare

Consiliul Judeţean Olt a adoptat, joi, un proiect de hotărâre prin care 13 localităţi rurale primesc aproape două milioane de lei din fondul de rezervă bugetară al instituţiei pentru diverse investiţii. Consilierii PNL s-au abţinut de la vot, motivându-şi gestul prin faptul că anumite localităţi primesc bani fără ca investiţiile derulate pe plan local să necesite astfel de alocări.

Cele mai mari sume, respectiv câte patru miliarde de lei vechi, le vor primi primăriile comunelor Oboga şi Strejeşti, prima pentru co-finanţarea unui proiect privind introducerea reţelei de canalizare în trei sate (Oboga de Jos, Varnava şi Oboga de Sus), a doua pentru co-finanţarea unui proiect de reabilitare a unui drum comunal.

Acestora le urmează, ca valoare primită, Primăria Corbu, care va primi 1,8 miliarde lei vechi şi va cheltui banii pentru înfiinţarea şi dotarea unui serviciu public de gospodărire comunală.

Celelalte 10 localităţi vor primi de la Consiliul Judeţean câte un miliard de lei vechi. Primăria Coloneşti va folosi banii pentru înfiinţarea unui târg comunal, Primăria Grojdibodu – pentru modernizarea unui teren funcţional, înfiinţarea unui muzeu şi amenajarea unei pieţe şi a unui târg; Primăria Dobrun – pentru co-finanţarea unui proiect privind modernizarea unor drumuri săteşti; Primăria Tia Mare – pentru continuarea lucrărilor de construire a unei săli de festivităţi şi pentru repararea unor străzi; Primăria Bîrza – pentru finalizarea lucrărilor de modernizarea a unor străzi şi a unei grădiniţe; Primăria Vâlcele – pentru finanţarea unui proiect de introducere a alimentării cu apă într-un sat; Primăria Izbiceni – pentru modernizarea sediului primăriei; Primăria Dobrosloveni – pentru continuarea lucrărilor de construire a unui centru de informare turistică, pentru dotări la căminul cultural, pentru modernizarea unor drumuri comunale, pentru amenajarea unei curţi aferente unei săli de festivităţi şi pentru planul urbanistic general; Primăria Oporelu – pentru co-finanţarea programului de alimentare cu apă  în trei sate şi Primăria Rusăneşti – pentru co-finanţarea asfaltarea a patru străzi.

Liberalii nu doar că s-au abţinut de la vot, dar şi-au şi explicat gestul prin vocea lui Ion Moisescu, care a spus că el şi colegii săi nu sunt împotriva întregii liste, ci doar împotriva alocării de fonduri comunelor Coloneşti, Grojdibodu şi Dobrosloveni.

„Nu suntem împotriva întregii liste, dar suntem nedumeriţi în privinţa sumelor alocate localităţilor Coloneşti, Grojdibodu şi Dobrosloveni. Asemenea fonduri trebuie motivate şi considerăm că pentru investiţiile din cele trei localităţi nu se impune alocarea acestor sume”, a explicat consilierul judeţean Ion Moisescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here