Directorul Ansamblului „Doina Oltului”, Costinel Alecsandrescu, cercetat sub control judiciar pentru delapidare şi fals

Directorul Ansamblului profesionist „Doina Oltului” din Slatina, Costinel Alecsandrescu, reţinut, joi seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina sub acuzaţiile de delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar – au decis, vineri seară, magistraţii Judecătoriei Slatina, care au respins cererea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului. De asemenea, pe timpul controlului judiciar, el nu îşi va putea exercita funcţia. Decizia nu este definitivă. În acelaşi dosar este cercetat şi omul de afaceri Petre Ilie, pentru complicitate la infracţiunile de care este acuzat Alecsandrescu.
 
Potrivit procurorilor, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Doina Oltului”, suspectul Costinel-Petrişor Alecsandrescu şi-a însuşit diverse materiale de construcţii cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, în valoare de 123.449,38 lei, pe care le-a folosit în interes personal. Pentru că lipsa materialelor a fost descoperită de Curtea de Conturi, directorul ansamblului a încheiat un contract fictiv de custodie cu o firmă din Brebeni prin care se arăta că materialele de construcţie ar fi fost lăsate în grija respectivei societăţi comerciale. Contractul a fost semnat, din partea firmei, de omul de afaceri Petre Ilie, deşi acesta nu avea nici o calitate în cadrul companiei. Contractul a fost folosit pentru a contesta în instanţă raportul Curţii de Conturi.
 
„Pentru a ascunde o parte din actele materiale ale infracţiunii de delapidare, suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a încheiat în mod fictiv contractul de custodie nr. 697/05.08.2013, din care rezultă că materialele sustrase şi care nu au fost identificate de către reprezentanţii Camerei de Conturi a Judeţului Olt ar fi fost lăsate în custodia SC EUROTRANS SRL BREBENI. Săvârşirea faptei de către suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a fost înlesnită de către suspectul Ilie Petre, care a semnat contractul menţionat, la rubrica «SC EUROTRANS SRL, DIRECTOR, Florin Ifrim», deşi nu avea nu are nicio calitate în cadrul societăţii menţionate. Toate documentele astfel falsificate au fost folosite în contestaţia formulată împotriva raportului Curţii de Conturi din 04.07.2014,
aflată pe rolul Tribunalului Olt”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. 
 
De asemenea, Costinel Alecsandrescu mai este acuzat că, în calitate de administrator al SC Costi Art Show SRL, a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu primării din Olt pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de aproape 300.000 de lei. Programele artistice erau susţinute, în schimb, de angajaţi ai ansamblului folcloric condus de Alecsandrescu, aceştia fiind plătiţi nu din banii încasaţi, ci din fonduri publice.
 

„S-a reţinut că suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Olt, în calitate de administrator al S.C. COSTI ART SHOW S.R.L., pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de suma de 294.200 lei, însă pentru onorarea cărora a folosit Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului şi artişti consacraţi, pe care i-a plătit din fondurile instituţiei de cultură menţionate”, mai spun procurorii. 

Pe timpul controlului judiciar, Costinel Alecsandrescu nu îşi va putea exercita funcţia.

„În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului A.P.C. să respecte următoarele obligaţii: a) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta”, se arată în încheierea magistraţilor. 

Decizia judecătorilor nu este definitivă, putând fi atacată cu contestaţie de procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here