Iarna ridică rata şomajului în Olt. Cu cât a crescut numărul şomerilor în judeţ

Ultima statistică a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt arată că luna trecută rata şomajului a crescut în judeţ, numărul celor fără loc de muncă ajungând la peste 13.700, cu aproape 400 de persoane mai mult faţă de luna anterioară.

Rata şomajului înregistrat, la nivelul judeţului Olt, la sfârşitul lunii octombrie a fost de 7,83 %, mai mare cu 0,34 % decât cea din luna septembrie. Numărul total de şomeri corespunzător lunii trecute a fost de 13.722  persoane (din 5.444 de femei), cu 393 de persoane mai mult faţă de luna anterioară.

Din totalul şomerilor înregistrati, 2.723 sunt şomeri indemnizaţi, 1.715 dintre aceştia primind indemnizaţie de şomaj în procent de 75%, 1.008 de oameni fiind beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj în proporţie de 50%.

Statistica Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă mai arată că, din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele instituţiei, femeile reprezintă 39,67%, rata şomajului în rândul femeilor fiind de 6,52%. 

Creşterea şomajului pe perioada lunilor de iarnă este un fenomen firesc, cauzat de faptul că atât firmele de construcţii, cât şi domeniul agriculturii îşi restrâng simţitor activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here