Autorităţile locale din Brâncoveni trag tare la asfaltarea drumului comunal DC 80

Autorităţile locale din comuna Brâncoveni au ajuns la 50% din lucrările de asfaltare derulate la drumul comunal DC80, investiţie în valoare totală de 4,6 milioane de lei şi care ar urma să fie finalizată până în vara anului viitor.
 
Drumul DC 80 are importanţa lui în infrastrucura rutieră a localităţii pentru că face legătura între satele Brâncoveni, Ociogi şi Mărgheni. Asfaltarea acestuia este finanţată din fonduri guvernamentale prin Oronanţa de Guvern 28/2013 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală (PNDL), valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 4,6 milioane de lei.
 

„Este în curs de derulare proiectul de asfaltare a drumului comunal DC 80 care face legătura dintre satul Brâncoveni şi satele Ociogi şi Mărgheni. Proiectul este realizat în proporţie de aproape de 50%. Este un proiect finanţat prin Ordonanţa 28. Are o valoare de 46 de miliarde de lei vechi”, a declarat primarul comunei, Ion Cheroiu.

Edilul dă asigurări că lucrările vor fi finalizate până în vara anului următor, când speră se fie asfaltată şi o stradă. „Preconizăm că la vară se va încheia acest proiect şi vom reuşi să mai asfaltăm cel puţin o stradă. Este vorba de strada Primăverii, care face legătura dintre centrul satului Brâncoveni şi fosta fermă a partidului”, a mai spus primarul localităţii.
 
De altfel, autorităţile comunei au demarat, în acest mandat, nu mai puţin de şapte proiecte, dintre care trei sunt deja finalizate.
 
„Este vorba de montarea unei centrale termice la Şcoala «Voievod Brâncoveanu» şi la grădiniţă, de asfaltarea drumului DC 80B, care duce la Mănăstirea brâncoveni. Centrala a fost instalată cu fonduri de la Administraţia Fondului de Mediu, în timp ce pentru asfaltarea drumul care leagă Mănăstirea Brâncoveni de drumul naţional, am primit finanţare de la Consiliul Judeţean”, a adăugat Ion Cheroiu.
 
Cel de-al treilea proiect finalizat este noul sediu al primăriei, proiect finanţat, prin GAL Plaiurile Olteţului, din fonduri europene atrase prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, investiţie de peste 100.000 de euro. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here