Olt: Peste 1100 persoane de peste 55 de ani şi-au găsit loc de muncă prin proiectul „Fii activ la orice vârstă”

Peste 1.100 de persoane din Olt cu vârste de peste 55 de ani, dintre cele cuprinse în măsurile derulate în cadrul proiectului „Fii activ la orice vârstă”, şi-au găsit loc de muncă, au anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.  
 
Din cele 3.335 de persoane cuprinse în măsurile proiectului, 1129 de persoane de peste 55 de ani au reuşit să se încadreze în muncă, au spus reprezentanţii AJOFM Olt. 

„Obiectivele acestui proiect sunt, pe de o parte, conștientizarea șomerilor de peste 55 de ani și angajatorilor cu privire la importanța conceptului de îmbătrânire activă pe piața muncii, înţelegând prin aceasta înaintarea în vârstă în condiţii optime de sănătate, un rol activ în societate şi împlinirea pe plan profesional. Pentru atingerea acestor obiective, suntem implicați, ca și instituție, în desfășurarea unei campanii de comunicare la nivel național, desfășurată pe toate canalele media, tv, radio, presă scrisa, online, inclusiv pe bloguri. Campania are scopul de a contribui la demararea procesului de conștientizare a importanței prelungirii vieții active în rândul persoanelor peste 55 de ani, dar și în rândul angajatorilor. De altfel, prin participarea la această campanie de comunicare, dorim să facem și un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce privește fenomenul de îmbătrânire activă, și implicit de prelungire a vieții active.”,a declarat directorul adjunct al AJOFM Olt, Constantin Cîtu. 
 
Una dintre direcţiile de acţiune ale AJOFM este creşterea ratei de ocupare a forţei de muncă în rândul tinerilor cu vârste între 15  şi 25 de ani şi al persoanelor între 50 şi 60 de ani, cu precădere al persoanelor cu responsabilităţi familiale complexe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here