SĂNĂTATE: Andrei Iordache: „Spitalul slătinean va obţine acreditarea cu un nivel maxim de încredere”

O săptămână mai au la dispoziţie reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina până când cei cinci evaluatori vor trece pragul celei mai mari unităţi medicale din judeţ. Se lucrează de zor pe toate secţiile şi sunt puse la punct toate aspectele. Managerul spitalului slătinean, Andrei Iordache, este convins că unitatea medicală pe care o conduce va fi acreditată cu un nivel maxim de încredere.

O săptămână mai are spitalul slătinean până când i se vor „cântări” servicile medicale oferite. În perioada 23-27 noiembrie, comisia formată din cinci evaluatori va vizita toate secţiile spitalului, va sta de vorbă cu reprezentanţii fiecărei structuri şi cu pacienţii. Evaluatorii vor avea zilnic o şedinţă de deschidere, dar şi una de închidere în care vor prezenta neconformităţile descoperite.

Teancuri de documente au fost puse la punct, medicii au stat la codă pentru a le fi făcute poze pentru noile ecusoane, şefii de secţii întocmesc tot felul de rapoarte pe care evaluatorii le vor solicita, iar muncitorii parcă lucrează mai cu spor. Toată lumea pune la punct toate detaliile pentru viitoarea comisie ce va evalua serviciile medicale oferite de cel mai mare spital din judeţ.

Deşi s-au schimbat în ultimul moment câteva criterii de acreditare, iar documentaţia a trebuit să fie refăcută, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt convinşi că unitatea poate bifa cea mai mare parte dintre cele peste 1.300 de criterii impuse. Au fost şi aspecte ce nu au putut fi rezolvate, situaţii de acest gen întâlnindu-se şi la spitale mai mari din ţară. De exemplu, şefa Serviciului de Management al Calităţii, medicul Luminiţa Dumitrescu, s-a plâns că nu s-a putut achiziţiona o maşină de făcut curat şi nu au putut rezolva montarea unei bare de sprijin pe fiecare secţie.

În ciuda acestor detalii, managerul SJU Slatina, Andrei Iordache, este optimist că unitatea medicală pe care o conducere va obţine acreditarea cu un nivel maixum de încredere.

„Suntem pe ultima sută de metri, iar toţi cei responsabili, şefii de secţii, şefii de servicii, se ocupă de toate detaliile şi sunt foarte implicaţi. Cinci evaluatori vor veni şi vor vizita în perioada 23-27 noiembrie spitalul, urmărind implementarea criteriilor de acreditare. Spitalul slătinean va obţine acreditarea cu un nivel maxim de încredere”, a spus Iordache. (Autor: Florentina Ştefan Ciobanu)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here