EDILITAR Lucrările de reabilitare a străzii Ionaşcu din Slatina intră în faza finală

Primăria municipiului Slatina anunță demararea ultimei etape a procesului de modernizare a străzii Ionașcu, respectiv efectuarea lucrărilor de asfaltare. 

Această etapă se desfășoară după ce, săptămâna trecută, în zonă au avut loc lucrări temporare de reparații din cauza degradării carosabilului prin turnarea de plombe asfaltice, lucrări suportate din bugetul propriu de firma constructoare. „Plombele menționate au fost frezate zilele trecute pentru a face loc turnării celor două straturi de covor asfaltic prevăzute pentru acest proiect”, a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea.
 

La nivelul trotuarelor, constructorul a îndepărtat stratul inițial de asfalt, dar şi vechile borduri pe întregul segment de 5.307 mp aflat în reabilitare, apoi a fost turnat beton și urmează un strat de asfalt de 4 cm. Amenajarea trotuarelor a avut în vedere și amplasarea de borduri mari pe 2.182 mp, respectiv borduri mici pe 2.012 mp. De asemenea, în zonă s-a intervenit și pe linia canalizării pentru remedierea vechilor probleme reprezentate de tasarea solului.

Proiectul de modernizare a străzii Ionașcu are în vedere reabilitarea întregului tronson de 1.800 metri liniari, ce presupune o suprafață a carosabilului de 12.889 mp, respectiv 5.307 mp trotuare. Firma constructoare și-a luat angajamentul de a finaliza lucrarea anul acesta, chiar dacă în contract este prevăzut ca proiectul să fie încheiat în primăvara anului viitor.

Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 2.194.752 lei fără TVA. „Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul rutier și pietonal pe întreg perimetrul menționat. După finalizarea tuturor lucrărilor în zona menționată, strada Ionașcu, una dintre cele mai circulate zone periferice ale municipiului Slatina, va căpăta un aspect civilizat”, a mai spus Mugurel Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here