Bugetarii nu primesc nici în 2016 tichete de masă, de vacanță, premii, tichete cadou sau indemnizații la pensie

Ministerul Finanțelor a publicat pe site un proiect de lege potrivit căruia bugetarii nu vor primi nici în 2016 tichete de masă, tichete sau vouchere de vacanță, premii și ore suplimentare, tichete cadou sau indemnizații la ieșirea la pensie sau trecere în rezervă.

„În condițiile în care pe baza execuției bugetare a anului 2016 există un risc de deviere, în vederea contracarării acestuia se impune promovarea unor măsuri, pe orizontul de referință, respectiv menținerea unor măsuri adoptate în anii anteriori, precum: neacordarea pentru personalul bugetar de tichete de masă, tichete/vouchere de vacanță, premii și ore suplimentare, tichete cadou și indemnizații la ieșirea la pensie/trecere în rezervă”, se arată în expunerea de motive.

Conform documentului, cheltuielile statului cu salariile nu au voie sa depășească, anul viitor, 7,7% din produsul intern brut (PIB), iar în 2017, plafonul trebuie să scadă la 7,4% din PIB. În ceea ce privește deficitul bugetului general consolidat, exprimat ca pondere în produsul intern brut, acesta trebuie să fie de maxim 2,8% în 2016, respectiv 2,77% în 2017.

„Pentru anul 2016, plafonul propus pentru datoria guvernamentală, conform metodologiei UE, este de 41%, luând în considerare potențialele prefinanțări ce vor putea fi atrase în condițiile favorabile ale piețelor financiare, precum și eventualele evoluții sub așteptări atât ai indicatorilor macroeconomici, cât și ai piețelor financiare. Acest plafon este obligatoriu pentru anul 2016”, se mai arată în proiectul de Lege. 

1 COMENTARIU

  1. asta este mana lui IOHANIS, stie toata lumea ca acest guvern tehnocrat este sprijinit din umbra de el. Niste nenorociti, dupa ce ca in aceasta tara incurabila, avem salarii de mizerie, cu tot cu DNA pe cap, cand lumea moare de foame, ei au pretentia ca cetatenii sa traiasca cu salariile lor in bataie de joc. Niste nenorociti. o singura intrebare am pentru ei, pentru ca si eu sunt bugetar: CU CE P..A MEA SA TRAIASC MA ? am copii de crescut, am RATE, am familie de tinut cu mancare, cu haine, cu toate necesitatile unei familii, utilitati. Am ajuns la 40 de ani sa ma bazez inclusiv pe banii parintilor, pensionari. Pentru toate astea as iesii din nou in strada si o sa o fac cu prima ocazie. Asa ceva nu se mai poate. NENOROCITILOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here