Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt reaminteşte populaţiei, în prag de Sărbători, că examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei este obligatorie.
„Neîndeplinirea acestei obligaţii de către proprietarii de animale va fi sancţionată, de către inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor, cu amenzi de până la 2.000 lei”, se mai precizează în documentul citat.
În perioada imediat următoare, medicii veterinari care vor efectua examenul trichineloscopic vor instruiţi, programul acestora fiind şi el unul aparte, special conceput pentru ca toţi cetăţenii să poată avea acces la testul trichineloscopic.
Acest program de lucru va fi extins înaintea Crăciunului, urmând ca pentru efectuarea examenului trichineloscopic cetăţenii să aibă posibilitatea să se adreseze chiar şi în week-end cabinetelor unde se efectuează analiza.
Pentru evitarea posibilelor toxiinfecţii alimentare şi evitarea posibilei infestări cu parazitul Trichinella Spiralis, Directia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt recomandă populaţiei să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta de la persoane neautorizate sau din locuri sau spaţii neautorizate şi nesupravegheate sanitar veterinar.