Dovezile că Bălaşa e candidat „făcut”, nu „născut”, pentru Primăria Slatina, întărite de sondaje independente

Sondajul comandat de PNL Olt pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al Slatinei cu rezultate lipsite de credibilitate după ce în spaţiul public au apărut dovezi că operatorii care l-au realizat au lucrat în favoarea unuia dintre numele incluse pe chestionare se dovedeşte, o dată în plus, o făcătură pe măsură ce pe piaţă apar alte sondaje în care numele celui favorizat de primul are parte de un loc inferior.

Este vorba de Marius Bălaşa, impus de sondajul PNL Olt pe primul loc în defavoarea altor colegi de partid şi care într-un sondaj independent realizat recent de publicaţia Informaţia de Sud este abia pe locul patru, cu numai 12% din intenţiile de vot ale slătinenilor. Pe primul loc în acest sondaj se află candidatul PSD, Emil Moţ, cu 28%, urmat de liberalul Gabriel Dima Buliteanu, pe care l-ar vota 23% dintre cei chestionaţi, „devansat” în sondajul PNL de Bălaşa în ciuda şanselor mari cu care era creditat în partid şi la nivelul municipiului-reşedinţă de judeţ. Pe locul trei în ultimul sondaj se clasează Andrei Iordache (19%), managerul Spitalului Judeţean Slatina., căruia îi urmează liberalul Marius Bălaşa (12%), Emil Albotă – UNPR (11%) şi Victor Iacobescu – MP (7%).

Potrivit reprezentanţilor publicaţiei Informaţia de Sud, Emil Moţ a fost preferat de cei mai mulţi dintre slătinenii chestionaţi în acest ultim sondaj datorită partidului care îl susţine, reputaţia lui Andrei Iordache este dată de funcţia publică pe care o ocupă, iar Gabriel Dima Buliteanu a fost indicat de cei 23% dintre respondenţi pentru imaginea şi numele său.

De altfel, nu mai este demult o noutate că Marius Bălaşa, susţinut şi impus pentru calitatea de candidat de deputatul Gigel Ştirbu, se bucură de o imagine creată artificial în contextul în care despre protectorul şi susţinătorul său în partid, deputatul Gigel Ştirbu, s-au vehiculat multe informaţii în spaţiul public potrivit cărora parlamentarul ar fi făcut înţelegeri cu alte partide ca PNL să piardă alegerile locale la Slatina în favoarea altor candidaţi.

2 COMENTARII

  1. Se pare ca Gigel Stirbu are fler. A intuit strategia PSD de a castiga alegerile inainte de a merge la urne ( oameni racolati, manipulare prin presa, etc). Mai are nevoie de un candidat profesionist in probleme administrative. Sa fie acesta Andrei Iordache? Asa ar dori alegatorii cu care am vorbit.

  2. Specialistii GPRA , utilizand analize factoriale, infereaza ca:
    1) Electoratul doreste un candidat independent, priceput la administratie. ( partidele nu au asemenea candidati ).
    2) Partidele , altele decat PSD, obtin procente mai bune la consilieri daca nu prezinta candidat la fotoliul de primar.
    3) Un candidat propus de un partid are sanse doar daca acesta este un nou partid.
    Vom reveni cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here