Gigel Știrbu nu a vrut ca PNL să câștige Primăria Slatina/O recunoaște omul-cheie

Comentariile, părerile și zvonurile că deputatul Gigel Știrbu, președintele PNL Olt, a făcut un joc dublu la alegerile locale din 2016, nedorind, de fapt, ca cel care a candidat din partea liberalilor la funcția de primar al Slatinei, Marius Bălașa, să și câștige această funcție, devin o certitudine acum.

Și asta pentru că cel care a recunoscut că o asemenea strategie a existat în mintea lui Gigel Știrbu este chiar fostul candidat al liberalilor la Primăria Slatina.

Citește și VIDEO/Marius Bălașa și Mihai Cîrloganu dau cărțile pe față: De ce au plecat din PNL

Întrebat, vineri, într-o conferință de presă, când și-a data seama că șeful său politic nu a dorit ca el să câștige funcția de primar, deși fusese impus pentru calitatea de candidat chiar de Știrbu, Bălașa a declarat că și-a dat seama de acest lucru abia după alegeri. „După alegeri mi-am dat seama de acest lucru”, a recunoscut Marius Bălașa.

Citește și O localitate din Olt, locul unde fuziunea PNL – PDL s-a finalizat cu succes/VIDEO

Chiar și așa, Marius Bălașa a reușit să obțină circa 9.000 de voturi în Slatina. După alegeri, echipa creată de acesta pentru campania electorală a fost marginalizată de conducere, iar Bălașa înlocuit din funcția de președinte al PNL Slatina. Supărat, Marius Bălașa a luat decizia de a părăsi Partidul Național Liberal, trecând la ALDE.

Citește și Mihai Niță confirmă: Postul de subprefect revine ALDE/Posibil să fie ocupat de Radu Ioniță

„Am candidat la alegerile locale, am creat o echipă, echipă cu care am câştigat încrederea a 9.000 de slătineni. O asemena echipă Partidul Național Liberal nu a avut-o niciodată. Și fără nicio explicaţie, s-a luat decizia de a se renunţa la echipa pe care o creasem. Efectele au venit la parlamentare. Nici după parlamentare, conducerea Partidului Naţional Liberal nu a înţeles nimic. Continuă pe o linie pe care eu personal nu o înţeleg”, a declarat Marius Bălașa.

Citește și ALDE Olt și-a prezentat nou-veniții în partid: doi liberali, doi pesediști și un independent/VIDEO

Este adevărat că Gigel Știrbu a fost cu mult mai vizibil în campania electorală pentru alegerile parlamentare, la care el a candidat pentru un nou mandat de deputat, decât la campaniile electorale pentru alegerile prezidențiale din 2014 și pentru alegerile locale din iunie 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here