Tribunalul Olt, verdict TERIBIL pentru doi foşti primari şi doi afacerişti din gașca lui Vâlcov

Speranţele celor doi foşti primari ai comunei Cungrea, Ion Murguleţ şi Aurel Alexe, precum şi oamenii de afaceri Rita Gianina Bobicu şi Constantin Cristian Tomescu, cu toţii trimişi în judecată pentru matrapazlâcuri cu bani publici, că dosarul ar putea fi retrimis de instanţă la procurori pentru refacerea urmării penale, amânându-se astfel începerea judecăţii, au fost spulberate de Tribunalul Olt, care le-a respins contestaţiile formulate împotriva încheierii Judecătoriei Slatina, prin care s-a constatat legalitatea sesizării instantei. În vreme ce foştii edili urmează să fie judecaţi pentru abuz în serviciu, cei doi afacerişti, care au făcut parte din cercul de apropiaţi ai fostului primar al Slatinei şi ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cei patru, împreună cu alte două persoane, omul de afaceri Marian Dinu şi Sever Florian Meleru, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt după ce, în perioada 2008 – 2016, la nivelul Primăriei Cungrea au fost efectuate, în timpul mandatelor celor doi primari, plăţi pentru lucrări neefectuate, în cadrul unor contracte privind realizarea unui parc fix în locul unde natura a fost, oricum, generoasă în privința spațiilor verzi.

Citește și Trupul bărbatului înecat în Barajul Slătioara a fost găsit de scafandri/FOTO-VIDEO

Ion Murguleț, primar al comunei Cungrea în perioada 2008 – 2012, este acuzat că, în mandatul său, a încheiat cu firma omului de afaceri slătinean Marian Dinu, SC Dinstar Construct SRL, un contract de proiectare cu încălcarea prevederilor legale, la un preț mai mare decât valoarea reală. Ulterior, primarul Murguleț a încheiat cu Marian Dinu un alt contract fals pentru aceleași servicii, astfel că cei doi se fac vinovați, în afara abuzului în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, respectiv complicitate la abuzul în serviciu, și de fals material în înscrisuri oficiale.

Citește și Un nou scandal în familia Bercea: Acuzații de tentativă de omor/Mascații au intervenit

Următorul primar al comunei în perioada 2012 – 2016, Dorel Alexe, a continuat, spun procurorii, seria fărădelegilor, dispunând plata unor lucrări neexecutate în baza unui contract încheiat cu firmele Rupiah şi Cafmin, administrate de Rita Gianina Bobicu şi Constantin Cristian Tomescu, contribuind la crearea unui prejudiciu de aproape 100.000 de lei la bugetul local. Dorel Alexe este acuzat, de asemenea, de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, în vreme ce cei doi afaceriști s-ar face vinovați de complicitate la această infracțiune.

Citește și Atenție unde vă parcați mașinile: Șoselele din Olt sunt pline de șoferi beți la volan

După cercetări amănunțite ale procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, dosarul a fost trimis în instanță, iar în 25 ianuarie 2017, Judecătoria Slatina le-a respins inculpaților cererile de restituire a cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru completarea cercetărilor şi refacerea urmăririi penale, constatând competenţa de soluţionare a prezentei cauze de către instanţa slătineană şi legalitatea sesizării instanţei în acest caz.

Citește și Slatina redevine, de marți, capitala căluşului românesc/Se vrea un loc în Cartea Recordurilor

„Respinge cererile de restituire a cauzei la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt pentru completarea respectiv refacerea urmaririi penale. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată competenta de solutionare a prezentei cauze de catre Judecatoriei Slatina, legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 142/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt privind pe inculpatii: – MURGULEŢ ION, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie şi o infracţiune de fals material în înscrisuri oficiale prev. de (2X) art. 132 din Lg.78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. şi art. 320 alin. 1 şi 2 C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. – ALEXE DOREL, pentru săvârşirea infracţiunii abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen. – DINU MARIAN pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie şi fals material în înscrisuri oficiale prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. şi art. 320 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. şi art. 5 C.pen. – OLĂNESCU MINODOR, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen. – MELERU SEVER FLORIAN, (pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen. – BOBICU RITA GIANINA, ( pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen. – TOMESCU CONSTANTIN CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu asimilată infracţiunilor de corupţie prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Lg. 7.8/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu aplic. art. 5 C.pen.. – a legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala. Se emite adresă către Inspectoratul de Poliţie al jud. Olt pentru a comunica fişele de cazier judiciar ale inculpatilor. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.01.2017”, se arată în soluția Judecătoriei Slatina.

Împotriva acestei decizii, patru dintre inculpați,  Rita Gianina Bobicu şi Constantin Cristian Tomescu, au formulat contestații, respinse, recent, de Tribunalul Olt.

Citește și Veste proastă pentru șoferi: Se scumpesc carburanții după scandalul din lumea arabă

„În baza art. 347 C.p.p: Respinge contestatiile formulate de contestatorii inculpati MURGULEŢ ION, ALEXE DOREL, MELERU SEVER FLORIAN, BOBICU RITA GIANINA şi TOMESCU CONSTANTIN CRISTIAN împotriva încheierii nr. 26 din data 25.01.2017, pronuntată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Slatina, în dosarul nr. 6522/311/2016/a1 prin care s-a constatat legalitatea sesizării instantei cu rechizitoriul nr.142/P/2015 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ca nefondate”, se arată în încheierea Tribunalului Olt, care este definitivă.

Urmează, așadar, ca procesul să aibă un prim termen de judecată. În instanță au mai fost trimiși Sever Florian Meleru (responsabil de lucrare din partea executantului) și Minodor Olănescu (fost diriginte de șantier), care prin semnătură au girat plata lucrărilor neefectuate, ultimul decedând între timp.

Fostul primar Ion Murguleț a fost condamnat, anul trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare de Judecătoria Slatina pentru abuz în serviciu şi pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, într-un alt dosar.

De asemenea, omul de afaceri Cristian Tomescu este judecat în primul dosar de corupție al lui Darius Vâlcov, pentru că a luat parte la ingineriile financiare prin care fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor a primit șpagă de la Theodor Berna, patronul firmei de casă a fostului PDL, SC Radion Tehnologica SRL. În același dosar mai sunt judecați pe fostul primar de Slatina care i-a urmat lui Vâlcov, Minel Florin Prina, pe fostul director al SC Imobiliare Consloc SRL (azi falită), Lucian Petruţ Şuşală, dar și pe omul de afaceri Petre Bogdan Timofte. Tomescu este acuzat în dosar de complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here