Trupul bărbatului înecat în Barajul Slătioara a fost găsit de scafandri/FOTO-VIDEO

Trupul bărbatului de 40 de ani, din localitatea Perieți, care luni a intrat în apele Oltului, în barajul de la Slătioara, să se scalde, a fost găsit de scafandri fără viață. Căutările scufundătorilor au durat circa 45 de minute.

Bărbatul a intrat în jurul orei 14.00 în apele barajului de la Slătioara să se răcorească, a fost tras la fund de curenții puternici și dus a fost.

Imediat evenimentul a fost anunțat la 112 și la fața locului au ajuns, în primă fază, pompierii din cadrul Detașamentului Slatina, care au început imediat acțiunile de căutare cu două bărci pneumatice cu motor.

Citește și Tribunalul Olt, verdict TERIBIL pentru doi foşti primari şi doi afacerişti din gașca lui Vâlcov

Între timp, la locul evenimentului au ajuns și scafandri din cadrul ISU Olt, dar și cei ai ISU Vâlcea. După circa 45 de minute, echipa de scufundători olteni a descoperit trupul neînsuflețit al bărbatului.

Citește și Un nou scandal în familia Bercea: Acuzații de tentativă de omor/Mascații au intervenit

„Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit de echipa de scafandri a ISU Olt, la ora 18.10. Corpul a fost găsit sub pod, în zona în care martorii au spus că bărbatul a fost văzut ultima oară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Citește și Slatina redevine, de marți, capitala căluşului românesc/Se vrea un loc în Cartea Recordurilor

Misiunea scufundătorilor a fost una cu grad ridicat de dificultate din mai multe cauze.

Citește și Atenție unde vă parcați mașinile: Șoselele din Olt sunt pline de șoferi beți la volan

„Intervenția s-a desfășurat în cooperare cu echipa de scafandri a ISU Vâlcea. Misiunea salvatorilor a fost una cu grad ridicat de dificultate, din cauza vegetației și gunoaielor de pe fundul apei, a temperaturii de numai 12 grade Celsius pe care apa o avea, a vizibilității reduse și a adâncimeii apei, de aproximativ 15 metri”, a mai precizat Alin Băsășteanu.

Citește și Veste proastă pentru șoferi: Se scumpesc carburanții după scandalul din lumea arabă

Este al treilea caz de genul acesta în Olt, anul acesta. În noaptea de 20 spre 21 martie, Mircea Lungu, de 54 de ani, consilier local al PNL în Ipotești, a plecat, cu un amic, să pună plase de pescuit în apă, în largul barajului de pe raza localității. Alesul liberal a plecat singur cu barca, lăsându-și amicul pe mal, în mașină. După câteva ore, acesta a zărit barca goală și a cerut ajutor la 112. Trupul său avea să fie găsit o lună mai târziu după zile întregi în care căutările scafandrilor și ale pompierilor au fost în zadar.

O tragedie similară s-a petrecut luna trecută, când un copil de numai 13 ani s-a înecat în apele râului Olt la Drăgănești. Copilul a mers cu doi prieteni pe malul barajului și a intrat, singur, în apa adâncă. El a fost tras de curenți la fund și nu a mai putut ieși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here