CJ Olt a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Județean 546 /FOTO+VIDEO

Consiliul Județean Olt a semnat, miercuri, 28 iunie, cu reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, contractul de finanțare a proiectului de modernizare a Drumului Județean 546, pe segmentul Dăneasa – Slatina – Verguleasa. Cu o valoare de circa 28 de milioane de euro, contractul are ca termen de execuție o perioadă de 66 de luni de la data semnării lui.

Evenimentul a avut loc la Consiliul Județean Olt, contractul fiind semnat de Marius Oprescu, președintele CJ, în calitate de beneficiar, și de Marilena Bogheanu, șefa ADR Sud-Vest Oltenia, în prezența Danielei Lungu, şefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul instituției-gazdă.

Citește și Se pregătește COD ROȘU de CANICULĂ / Temperaturi extreme și în Olt

Astăzi se semnează unul dintre cele mai importante contracte de infrastructură pe fonduri europene pe exercițiul bugetar numărul doi. Este vorba despre Drumul Judeţean 546 Dăneasa – Verguleasa, un drum de 58,3 kilometri, un drum care trece printr-o serie de localităţi, fiind vorba de 10 unităţi administrativ-teritoriale pe care acest drum le străbate și de trei drumuri naționale cu care se intersectează. Este un proiect în valoare de peste 128 de milioane lei, adică aproximativ 28 de milioane de euro. Este o sumă cu mult mai mare decât am reușit să luăm în primul exerciți bugetar pe Programul Operațional Regional”, a subliniat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Citește și Decizie de ULTIMĂ ORĂ în dosarul lui Darius Vâlcov: Ce solicitare a trimis procurorul DNA

La rândul ei, șefa ADR Sud-Vest Oltenia a reliefat importanța acestei finanțări, făcând o scurtă trecere în revistă a proiectelor depuse de autoritățile publice și de întreprinderile mici și mijlocii din regiune, precum și a oportunităților care vor apărea în viitorul apropiat.

Daniela Lungu a punctat bucuria momentului după o lungă perioadă de lucru, dar a evidențiat că mult mai grea va fi perioada de implementare, procedurile fiind deja demarate.

Citește și Proiectul de modificare a denumirii județului din Olt în Olt-Romanați, în așteptare

„Acest exerciţiu financiar 2014-2020 a venit, pentru noi, cu multe provocări. Ghidul Solicitantului a conţinut elemente de noutate, cu totul diferit faţă de ceea ce s-a întâmplat în exerciţiul financiar trecut şi a trebuit să facem faţă acestor provocări, să învăţăm totul din mers. Am lucrat cu termene foarte scurte, de o zi, două trei, de răspuns și de clarificarea unor aspecte pentru fiecare document depus. Acum e un moment de bucurie, însă partea cea mai grea începe abia acum, după semnarea contractului de finanţare pentru că trebuie să începem procesul de implementare, care va fi, de asemenea, foarte dificil. Ca un calendar estimativ, aș putea spune că deja avem pregătită documentaţia de achiziţie publică pentru realizarea proiectului tehnic de execuţie. După semnarea contractului pentru realizarea acestui proiect, acesta va fi elaborat într-un anumit orizont de timp și apoi vizat de Agenţia de Dezvoltare Regională, urmând apoi să organizăm licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Toată perioada de implementare a proiectului este de 66 de luni, tocmai pentru că am luat în calcul o durată suficient de mare pentru derularea procedurilor de achiziţie. Este un proiect important atât ca valoarea, cât și ca impact pe care o să îl aibă asupra populației deservite. Grupul țintă al proiectului este undeva la 112.000 de persoane. Va fi un proiect de impact și pentru că va fluidiza traficul către platforma industrială a municipiului Slatina, dar și către societățile din Drăgănești-Olt”, a spus şefa Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean Olt.

Citește și Este OFICIAL / Milioane de români vor avea salariul mărit cu 30%

Autoritățile județene au mai depus proiecte și pe Programul de Cooperare Transfrontalieră Romania – Bulgaria 2014-2020, tot pe infrastructura de transport rutier.

„Noi mai avem depuse proiecte și pe Programul de Cooperare Transfrontalieră Romania – Bulgaria, pentru două sectoare de drum din Drumul Județean 657, cu un total de 12 kilometri pentru care solicităm opt milioane de euro. Proiectele sunt în evaluare. Așteptăm răspunsul și sperăm ca ele să fie eligibile. 

De asemenea, înțeleg că urmează ca și pe strategia Dunării să se dea drumul la Ghid, pe care îl așteptăm cu interes, pentru că și acolo vrem să depunem proiecte, pentru Drumul Județean 642, Dobrosloveni – Giuvărăști, care are o lungime de 60 de kilometri, dar și pentru Drumul Județean 643, Osica de Jos – Iancu Jianu, care are o lungime de 51 de kilometri.

Citește și În Olt, salariile au crescut în măsura în care au scăzut/Cum se explică

Pe lângă ceea ce încercăm să obținem pe Programul Operațional Regional, avem declarat eligibil proiectul pentru Casa Fântâneanu. Așteptăm să se definitiveze Ghidul pe eficiența energetică, pentru că el se află în consultare publică, și vom depune proiecte și acolo. Toate măsurile care se vor deschide și pe care vom avea posibilitatea, ca și consiliu județean, să le accesăm, vom încerca să fim prezenți pentru accesarea lor”, a mai precizat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here