Oltul, sub Cod Portocaliu de ploi torenţiale până marţi/La ce ne aşteptăm

ANM a emis astăzi două atenționări, una de Cod Galben, cealaltă de Cod Portocaliu, ultima valabilă şi pentru judeţul Olt, unde populaţia se poate aştepta la cantităţi însemnate de apă, chiar şi până la 90 de litri pe metrul pătrat.

Atenţionarea a intrat în vigoare luni, la ora 10.00 și este valabilă până marţi, la ora 10:00. Avertizările sunt de ploi abundente şi instabilitate atmosferică.

Citeşte şi Peste 2.400 de locuinţe din Olt au rămas, luni, fără energie electrică

content-image

Citeşte şi Poile prelungite aduc primele probleme în Olt: Subsolul unei bănci, inundat/FOTO+VIDEO

COD PORTOCALIU

În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină.

Citeşte şi Universitatea Piteşti-Filiala Slatina, oferta educaţională pentru anul universitar 2017-2018

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.

COD GALBEN

Citeşte şi Schimbare MAJORĂ începând de azi la examenul de obținere a Permisului Auto

În Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp.

Citeşte şi Furtuna a lăsat mii de gospodării fără electricitate în Olt/Un stâlp electric, doborât de vânt/FOTO+VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here