Episcopul Slatinei și Romanaților, Sebastian Pașcanu, reacție la acuzațiile de homosexualitate/ Ce spune prelatul

Acuzat de un preot ieșit la pensie că, în trecut, ar fi întreținut relații sexuale împotriva firii cu actualul arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, Ciprian Câmpineanu, chiar pe muntele Athos, episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu, neagă o asemenea posibilitate printr-o precizare publicată pe site-ul episcopiei.

Sebastian Pașcanu susține că, nefiind fără de greșeală sau păcat, nu a săvârșit, totuși, „păcatul desfrâului împotriva firii”.

Citește și Referendumul privind adăugarea cuvântului „Romanați” la denumirea județului Olt, supus aprobării în ședința CJ din această lună

„Ca orice om, nu sunt nici eu fără de greșeală sau fără slăbiciuni, dar, în frica Domnului şi având conștiința curată, vă încredințez pe toți că Dumnezeu m-a păzit și nu am săvârșit în viața mea  păcatul desfrâului împotriva firii, de care sunt învinuit. Așa să-mi ajute Dumnezeu, după cum mărturisesc adevărul, dar păzească-se de judecata Lui cea dreaptă calomniatorii mei!”, se arată în precizarea episcopului Slatinei și Romanaților.

Citește și Copil de 8 ani din Olt, SPULBERAT pe șosea de un autoturism/ Micuțul a MURIT pe loc

O reacție pe acest subiect a avut-o și cel despre care se spune că i-ar fi fost partener lui Pașcanu, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Ciprian Câmpineanu, care cataloghează informațiile despre cei doi prelați drept „denigratoare și mincinoase”.

„Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a luat act cu surprindere și indignare de apariția unor știri false, la posturile de televiziune Kanal D, B1, Antena 1 şi Antena 3, în seara zilei de 16 august a.c., vizând doi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Dacă, până de curând, acest tip de „știri” denigratoare și mincinoase aparținea unor site-uri obscure, iată că apetența de senzațional a jurnaliștilor din România a determinat trusturi de presă să preia știri false, cu scopul vădit de a discredita ierarhia bisericească superioară şi de a destabiliza Biserica Ortodoxă strămoșească.

Citește și Șefa Inspectoratului Școlar Județean Olt, Felicia Man, DEMISĂ de ministrul Educației

Condamnăm cu fermitate acest comportament iresponsabil și atragem atenția că avem datoria față de credincioșii noștri să luăm atitudine împotriva unor astfel de acte pseudo-jurnalistice; de aceea, vom chema în judecată pe cei care au adus, în mod public, acuzații nefondate Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei, prin cuvinte defăimătoare şi calomniatoare, iar împotriva posturilor de televiziune menționate mai sus, care nu au respectat deontologia profesională, se va face o plângere către CNA.

Citește și Guvernul schimbă Codul Rutier: Ce amenzi usturătoare au introdus și pentru ce greșeli

În final, transmitem credincioșilor eparhiei noastre binecuvântarea chiriarhului lor, amintindu-le adevărul biblic că nici porțile iadului nu vor birui Biserica lui Hristos (cf. Matei 16, 18)”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Citește și ATENȚIE la ‘otrava’ din alimente / LISTA înghețatelor pline de ADITIVI

Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu, a fost acuzat de un preot ieşit la pensie, Constantin Corceagu, că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, chiar pe muntele Athos, potrivit stiripesurse.ro. „Episcopul Sebastian Paşcanu nu vrut sa comenteze acuzaţiile care i se aduc şi a fugit când a văzut ziariştii”, au scris jurnaliștii de la stiripesurse.ro.

Citește și Procurorii DNA București au luat în vizor Direcția Sanitară Veterinară Olt/ Iată motivele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here