Alro Slatina, investiție de peste 100 de milioane de dolari pentru creșterea eficienței energetice

Alro SA Slatina implemenetează un program pe termen lung, de peste 100 de milioane de dolari, pentru creșterea eficienței energetice și scăderea consumurilor companiei, în cadrul programului „Green Factory” (Fabrica verde), informează, printr-un comunicat, conducerea societății.

Citește și Se va implica ministrul Transporturilor în stoparea accidentelor pe DN 65, în Olt? Răspunsul lui Cuc/DOCUMENT

„În ultimii 15 ani, am investiti continuu în echipamente moderne, care au crescut nu doar producția, ci și eficiența operațională”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A. “În plus, programele noastre de cercetare ne-au ajutat să atingem consumuri de energie și emisii cu mult mai reduse comparativ cu media industriei. Acum a venit momentul să facem pasul următor, să diminuăm suplimentar amprenta industrială, dar în același timp să continuăm să creștem producția de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și să ne consolidăm poziția pe piețe sofisticate, precum industria aero sau cea auto”, se arată în comunicatul citat.

Citește și Ministerul Tineretului și Sportului a premiat cu mii de euro două sportive din Slatina

Conceptul de „Fabrică Verde” vizează folosirea tehnologiilor ecologice de ultimă generație, disponibile pe piață, care vor permite Companiei să producă aluminiu cu profitabilitate mare și foarte mare. În plus, acestea vor contribui la îndeplinirea țintei Alro de apropiere de zero deșeuri și zero emisii. Planul de afaceri pentru perioada 2017 – 2021 previzionează investiții totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creștere a eficienței energetice.

Citește și Cine vrea impozit pe ouă: Deputatul Varujan Vosganian, acuzat public de evaziune fiscală la Slatina

În ultimii 15 ani, Alro a investit constant în programe de îmbunătățire a eficienței operaționale, cu rezultate foarte bune în raport cu media industriei mondiale a aluminiului.

Citește și Polițist din Olt, CONDAMNAT la închisoare cu suspendare pentru fals și uz de fals

În primele șase luni ale acestui an, Alro a finalizat investitii de peste 16 milioane de dolari, atât în segmentul de aluminiu primar, cât și în cel de aluminiu procesat. Programul de investiții va permite Alro să își extindă baza de clienți în industrii care utilizează aluminiu prelucrat de înaltă calitate.

Citește și Stâlpii din mijlocul șoselei ocolitoare a Caracalului: Povestea lor și explicațiile primăriei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here