Mandat de aducere la tribunal pentru fiul poliţistului din Olt acuzat de tentativă de omor, după ce a fost pus în libertate

Tribunalul Olt a dispus aducerea cu mandat pentru fiul poliţistului din Corabia în dosarul în care este acuzat că a înjunghiat doi tineri într-un bar din Vişina, după ce, la termenul trecut, inculpatul a lipsit fără motiv. Deşi arestat preventiv în acest dosar, Marius Iliuţă Bucureşteanu, de 24 de ani, din Corabia, a fost pus în libertate după ce procurorul de caz a „uitat” să ceară în termenul legal prelungirea arestului, solicitarea fiind depusă tardiv. Surse apropiate anchetei susţin că inculpatul ar fi plecat în străinătate.

Marius Iliuţă Bucureşteanu a avut termen la instanţă pentru data de 9 octombrie, când a lipsit fără ca avocatul să motiveze oficial absenţa, astfel că judecătorul a dispus ca inculpatul să fie adus cu mandat la termenul de luni, 23 octombrie.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 17/18.03.2017, aflându-se în faţa unui local din comuna Vişina, „inculpatul a exercitat acte de violenţă fizică asupra a două persoane care au fost lovite în mod repetat cu un cuţit, fiindu-le provocate leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8 – 9 zile de îngrijiri medicale şi respectiv 22 – 25 zile de îngrijiri, în această din urmă situaţie viaţa victimei fiind pusă în pericol”.

Victimele, Laurențiu George Mitrache, de 31 de ani, din Slatina, și Daniel Murgea, de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Brebeni, au fost preluați de ambulanță și transportați la Spitalul Caracal. De aici, din cauza rănilor grave, primul a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, iar cel de-al doilea a fost trimis acasă după ce s-a intervenit asupra plăgilor. Acesta a ajuns și el, ulterior, tot la spitalul din Craiova.

După faptă, agresorul s-a internat și el la Spitalul Floreasca din Capitală, însă atât victimele, cât și alte persoane care au fost martore la scandal, susțin că, după ispravă, tânărul a plecat neatins din locul cu pricina și că, prin urmare, prin internarea într-o unitate sanitară, acesta ar fi urmărit doar să scape de necaz.

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, arestat preventiv pentru 30 de zile, măsură prelungită o dată. La finalul celor 30 de zile, procurorul de caz a uitat să solicite o nouă preşungire în termenul legal, solicitarea fiind făcută prea târziu, astfel că instanţa, constatând „decăderea procurorului din exerciţiul dreptului de a formula propunerea de prelungire a duratei măsurii arestării preventive” şi respingând „propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Bucureşteanu Marius Iliuţă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, ca tardivă”, a dispus punerea în libertate a inculpatului.

Acesta ar fi plecat din ţară, susţin surse apropiate anchetei, posibil cu intenţia de a sustrage cercetării judecătoreşti.

Marius Iliuţă Bucureşteanu a fost cercetat în mai multe dosare penale, unul dintre acestea aducându-i, în 2016, și o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală din culpă și pentru ultraj contra bunelor moravuri, cu un termen de încercare de șase ani. Condamnarea a fost pronunțată de Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au făcut recurs după ce Judecătoria Corabia îl condamnase la doar doi ani de închisoare cu suspendare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here