Spitalul Municipal Caracal va fi reabilitat termic cu peste 10 milioane de lei

Consilierii locali caracaleni au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Caracal, obiectiv de investiţii finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

Pentru acest obiectiv, municipalitatea a solicitat finanțare nerambursabilă din fonduri europene. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 10.133.286,89 lei.

„Investițiile privind anveloparea clădirii, refacerea învelitorii spitalului, refacerea sistemului de iluminat, înlocuirea sistemului de distribuție a agentului termic în incintă și producerea acestuia din surse regenerabile gen biomasă va contribui la creșterea eficienței energetice a clădirii și la reducerea cât mai mare a consumurilor cu energia electrică și termică existente”, arată, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat, primarul din Caracal, Liviu Radu, iniţiatorul actului normativ.

Obiectivul de investiții va fi finanțat în cadrul programului operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon,  prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, unul dintre fondurile structurale ale Uniunii Europene.

Proiectul va fi finanţat în proporție de 85% din fonduri europene nerambursabile, în procent de 13% de bugetul de stat, urmând ca bugetul local să susţină o cofinanţare de 2% din valoarea totală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here