Caz de comerţ ilegal cu haine contrafăcute, depistat de jandarmi la Balş

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt au depistat, marţi, pe raza orașului Balș, o femeie, în vârstă de 57 de ani, care oferea spre comercializare cinci treninguri ce purtau însemnele unei firme renumite, fără a deţine documente pentru a certifica conformitatea, produsele părând a fi contrafăcute.

Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii persoanei în cauză, întocmirea procesului verbal de constatare, predarea către organele de urmărire penală a persoanei în cauză şi a actelor de constatare întocmite.

„Punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, constituie infracțiune, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b) din Legea nr. 84 din 1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei.

Jandarmii recomandă cetățenilor să anunțe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă sunt abordați de necunoscuți care le oferă spre vânzare diverse produse și să nu încurajeze astfel de fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here