Veste BUNĂ pentru toţi cei care vor să se pensioneze, dar nu au cotizat îndeajuns

Sursa foto: gazetaoltului.ro

Termenul de plată pentru contribuțiile sociale pentru persoanele care nu au calitatea de pensionar s-a prelungit până la 31 decembrie 2018, a anunţat, pe pagina sa de socializare, deputatul de Olt Marius Iancu. Prin urmare, persoanele care vor să cumpere retrospectiv, de la casele de pensii, vechime în muncă pe o perioadă de cel mult cinci ani o vor putea face şi anul viitor.

Persoanele care n-au ajuns încă la vârsta de pensionare pot să-și plătească retroactiv contribuția la pensii pentru cinci ani şi în 2018, după ce un proiect de lege iniţiat în acest sens a fost adoptat, marţi, în Camera Deputaţilor.

„Am votat Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 37/2017 privind unele măsuri în domeniul asigurării unor categorii de persoane în sistemul public de pensii. 

«Cumpărarea de vechime» se va putea face până în 2018, pentru că au existat foarte multe solicitări din partea cetățenilor și perioada stabilită, până la 31 decembrie 2017 era foarte scurtă. Așa că s-a mai prelungit plata retroactiva a contribuției la pensie pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de pensionare, cu încă un an”, a explicat deputatul PSD Marius Iancu.

De la intrarea în vigoare a legii care permite cumpărarea de vechime şi până în prezent, peste 500 de cetăţeni din Olt au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Pensii pentru plata retroactivă a contribuţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here