Ambulanța Olt face precizări suplimentare în cazul pacientului din Corabia mort într-o autosanitară

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Olt face revine cu precizări suplimentare în cazul  bărbatului de 43 de ani, din Corabia, care a murit, sâmbătă seară, într-o autosanitară în urma unui infarct. Precizările vin în condițiile în care Poliția Olt a demarat o anchetă și în urma acuzațiilor pe care rudele pacientului decedat le-au adus echipajului medical care a intervenit pentru salvarea bărbatului.

„Referitor la evenimentul mediatizat în dată de 11.11.2017 Serviciul Public de Ambulanță al Județului Olt face următoarele precizări:

La  dată menționată ora 19.05 a fost solicitată prin serviciul unic de urgență  112  o ambulanță tip B2 de către Spitalul Corabia în vedrea preluării și transferării la Spitalul Slatina a  unui pacient în vârstă de 42 de ani din Corabia  cu diagnosticul – sindrom coronarian acut.

In acest sens  s-a deplasat o ambulanță la ora 19.07 care a  preluat pacientul.  În timpul deplasării starea pacientului  s-a agravat și acesta a intrat în stop cardio-respirator. Echipajul de pe ambulanță a aplicat protocolul de resuscitare, prevăzut de lege și a început masajul cardiac extern (care se execută cu mâinile goale), suportul cailor aeriene  superioare, a efectuat monitorizarea cu electrozi de defibrilare, a efectuat abord venos periferic  cu administrarea medicației specifice (perfuzii venoase și adrenalină ).

Acest protocol de resuscitare s-a efectuat până la sosirea echipajului cu medic de la Caracal care a preluat ulterior  resuscitarea.

Resuscitarea cardio-respiratorie s-a efectuat timp de 45 de minute, fără rezultat.

Mentionam faptul că ambulanța care a preluat acest caz este dotată cu aparatură medicală standard care funcționează în parametrii optimi (monitor defibrilator Corpuls, aspirator de secreții, injectomat  și oxigen medicinal).

Serviciul Public de Ambulanță Olt este la dispoziția cetățenilor și vă asigura de tot profesionalismul și disponibilitatea”, se arată într-un comunicat de presă al Ambulanței Olt.

Bărbat de 43, Marius Băiescu, din Corabia a murit, sâmbătă seară, într-o ambulanță care îl transporta spre spitalul din Slatina după ce pacientul a suferit un infarct. Cazul se află în atenția Poliției, care face cercetări pentru ucidere din culpă după ce familia bărbatului a acuzat că la bolnav a ajuns o ambulanță fără medic și că asistenta medicală a executat manevrele de resuscitare cu mâinile goale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here