O săptămână de teatru la Slatina: Începe Festivalul „Acasă la Eugen Ionescu”/Programul complet

Reprezentanții Primăriei Slatina și Centrului Cultural „Eugen Ionescu” au anunțat, vineri, într-o conferință de presă, demararea celei de-a șasea ediții a Festivalul de Teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, care va fi organizată în perioada 22 – 27 noiembrie în mai mule locații din oraș, cele mai multe la centrul cultural.

În cadrul festivalului vor fi mai multe manifestări culturale, teatru, film, expoziții de arte plastice și artă fotografică, inclusiv pelerinaje la locurile legate de numele marelui dramatur născut în Slatina.

„Festivalul de Teatru «Acasă la Eugen Ionescu» se află la cea de-a șasea ediție, urmând a se derula în perioada 22-27 noiembrie 2017, majoritatea activităților desfășurându-se la Centrul Cultural «Eugen Ionescu». Este o manifestare amplă și va fi dedicată părintelui teatrului absurdului, marele dramaturg Eugen Ionescu, personalitate universală, reprezentativă pentru noi și pe care Consiliul local și Primăria municipiului Slatina o sprijină în fiecare an alături de alte manifestări culturale care angrenează toate categoriile de vârstă (copii, elevi, tineri și persoane vârstnice). După cum este bine cunoscut, data de 26 noiembrie este data la care se celebrează ziua de naștere a marelui dramaturg. Și în acest an am pregătit o serie de manifestări culturale, teatru, film, expoziții de arte plastice și artă fotografică, inclusiv pelerinaje la locurile legate de numele marelui dramaturg: Parcul «Eugen Ionescu», cu statuia marelui dramaturg și locul unde s-ar fi aflat casa lui Eugen Ionescu și unde este amplasată o placă comemorativă”, a declarat viceprimarul Slatinei, Ernes Gigi Vîlceleanu.

În toată această perioadă, personalități ale teatrului românesc vor evolua pe scena instituției ce poartă numele lui Eugen Ionescu. „Drept urmare, invit publicul slătinean să participe la aceste activități care se regăsesc în programul manifestărilor”, a mai precizat viceprimarul Slatinei.

Programul manifestărilor, pe zile și ore, a fost prezentat, la întâlnirea cu presa, de Gigi Smarandache, de directorul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

22 noiembrie
18.30: Premieră teatrală cu piesa „Zi de vară”, de Slawomir Mrozek – Asociaţia Culturală „Iordache Art”

23 noiembrie
18.30: Teatru cu piesa „Vindecătorul de proşti” – Asociaţia Culturală „Olt Artis”

24 noiembrie
Între orele 16.00 – 20.00:

• Pelerinaj la statuile dramaturgului situate în Parcul „Eugen Ionescu” şi în faţa Centrului Cultural „Eugen Ionescu”;

• Expoziţie de grafică inspirată din opere ionesciene, lucrări realizate de pictorul Spiru Vergulescu;

• Teatru lectură „Regele moare”, de Eugen Ionescu, în interpretarea actorilor locali, la Atelierul Intercultural „Victoria”

25 noiembrie
Între orele 09.00 – 21.00: Concurs judeţean de teatru pentru elevi „Dialogul absurzilor”, realizat în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Cultural Olt

26 noiembrie
18.30: Piesă de teatru „Cum se face”, comedie, Teatrul Naţional Bucureşti, cu Carmen Tănase, Anca Dumitra, Cătălin Babliuc, Alexandru Conovaru şi Octavian Strunilă

27 noiembrie
18.30: Piesă de teatru „Soţul soţiei mele” de Niro Gavran Michineau, pusă în scenă de Teatrul 4 Bucureşti, cu Liviu Cheloiu, Darius Daradici, Teodora Calagiu.

După spectacol se va acorda trofeul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”.

Intrarea la evenimentele festivalului este gratuită, pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile din sală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here