Peste 19 milioane lei pentru modernizarea celei mai circulate străzi din Slatina

Sursa foto: gazetaoltului.ro

În ultima ședință ordinară a Consiliului Local Slatina, aleșii municipiului-reședință de județ adoptat un proiect de hotărâre care prevede „aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenție, inclusiv indicatori tehnico – economici pentru investiţia «Modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, județul Olt, strada Oituz»”, cea mai circulată arteră a orașului care preia și traficul greu. 

Costul total al investiției este de peste 19,1 milioane de lei.

„Scopul acestei modernizări este stoparea fenomenului de degradare al sistemului rutier, creşterea calităţii peisajului, creşterea gradului de confort al populaţiei, înlăturarea aspectului neîngrijit si neunitar al străzilor ce deservesc spaţiile urbane şi nu în ultimul rand îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu”, se arată în referatul proiectului de hotărâre inițiat de primarul municipiului, Emil Moț.

Lucrările de modernizare a străzii se vor desfășura pe o suprafață totală de aproximativ 31.633 mp și include atât modernizarea sistemului rutier, cât și modernizarea trotuarelor și a spațiilor verzi dintre trotuare și partea carosabilă.

Pentru stabilizarea versantului și pentru colectarea și evacuarea apelor din zona afectată s-a prevăzut și executarea unui zid de sprijin pe o lungime de aproximativ 160 de metri.

De asemenea, pentru decongestionarea traficului și reducerea numărului de accidente, se propune și construcția a unei pasarele pietonale cu o lungime de șapte metri și o lățime de 3,5 metri.

Finanțarea lucrărilor se va face din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here