Val de furturi într-o localitate din Olt/ Localnicii sunt îngroziți, polițiștii acționează în forță

Un val de furturi din gospodării a avut loc miercuri seară în localitatea Oporelu. Localnicii sunt îngroziți, primarul așteaptă finalizarea anchetei demarate de polițiști. Valoarea prejudiciului nu a fost încă stabilită.

Totul a avut loc într-un timp relativ scurt, hoții dând lovitură după lovitură în nu mai puțin de cinci gospodării, de unde au sustras mai multe scule electrice, un cazan de făcut țuică și alte obiecte.

Modul de operare arată că autorii au știut bine ce fac, acționând după un plan bine stabilit și bazat, probabil, pe informații, pentru că au știut să intre în gospodării ai căror proprietaro fie lipseau de acasă, fie erau bătrâni și, deci, victime sigure.

„Au mai fost furturi, nu multe, dar niciodată nu au fost atât de multe cazuri deodată, așa cum s-a întâmplat acum. Nu pot comenta pe acest subiect, nu se cunosc hoții și polițiștii au început cercetările. Așteptăm finalizarea anchetei”, a declarat primarul din Oporelu, Valerin Ion Burciu.

Localnicii, mai ales familiile formate din persoane în vârstă, sunt îngrozite și așteaptă, și ele, ca hoții să fie prinși.

„Au fost, într-adevăr, cinci furturi, dar nu s-au spart locuințe. S-a furat din gospodării, din anexe. Polițiștii au întocmit cinci dosare penale și au început cercetările sub aspectul săvârșii infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul nu a fost încă stabilit, se va stabili la urmă”, a declarat, pentru OLT-ALERT, purtătorul de cuânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here