Șase dosare penale și amenzi de aproape 200.000 de lei pentru braconaj piscicol

Polițiștii de la ordine publică au constatat 10 infracțiuni, au aplicat peste 400 de amenzi  și au ridicat 750 de kilograme de pește proaspăt și aproape 30 de plase de pescuit, în urma unei acțiuni pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.

În perioada 14 – 21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștii au acționat pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.

Au fost organizate 300 de acțiuni punctuale, fiind verificate 116 societăți comerciale de comercializare a peștelui și a produselor din pește, 36 de amenajări piscicole/asociații de profil și 205 piețe sau târguri.

În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat în flagrant delict 10 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru care sunt cercetate șase persoane și au aplicat 411 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 200.000 de lei.

De asemenea, au indisponibilizat și confiscat 750 de kg. de pește proaspăt, 24 de plase de pescuit tip setci monofilament și 4 plase de pescuit tip setci din fir textil.

Exemplu:

La data de 18 decembrie a.c., polițiștii de la postul de politie Murighiol, împreună cu cei de la postul de Poliție Valea Nucarilor au depistat în trafic o autoutilitară condusă de un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Tulcea.

În urma controlului, polițiștii au ridicat din autoutilitară 146 kg. de pește proaspăt din speciile caras, crap, cosaș, novac și somn, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării si predată spre valorificare la o unitate de profil, deoarece nu existau documente de proveniență.

Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvîrsirii infracțiunii de transport fără documente de provenientă a peștelui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here