Membrii unui clan CELEBRU, condamnați la 42 de ani de închisoare de Tribunalul Olt, după patru ani de proces

Tribunalul Olt a pronunțat, miercuri, sentința penală într-un proces care a durat mai bine de patru ani. Este vorba de dosarul membrilor Clanului Brătianu, cei șase inculpați fiind condamnați la o pedeapsă care cuprinde peste 42 de ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Cinci dintre inculpați, respectiv Bedu Brătianu, Mihai Brătianu, zis Oaie, Eugen Brătianu, Ilie Turcu și Ilie Bodorin, au primit câte șapte ani de închisoare, iar Mihai Brătianu, zis Cucu, a fost condamnat la șapte ani și două luni de închisoare cu executare.

Pentru un alt inculpat din dosar, Laurențiu Marian Preda, instanța nu s-a mai pronunțat, întrucât acesta a decedat între timp.

Cei șase membri ai clanului condamnați la închisoare, dar și alți doi inculpați în dosar, trebuie să plătească, în solidar cu mai multe firme, părţile responsabile civilmente, peste 52 de milioane de lei către ANAF, reprezentând prejudiciu cauzat statului.

Hotărâre Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei.

Membrii Clanului Brătianu au fost ridicați de procurorii DIICOT în octombrie 2012, în urma a 12 percheziții efectuate în Olt și Vâlcea. Mai multe maşini de lux, două Maybach, șapte BMW seria 4, dar şi un Ferrari, evaluate la peste două milioane de euro, au fost confiscate atunci de la interlopi. Procurorii DIICOT au ridicat din casele romilor din Drăgăşani şi cinci arme de vânătoare, trei pistoale, dar şi muniţie pentru acestea.

Membrii grupării sunt acuzaţi că au obţinut beneficii financiare substanţiale, folosind peste 20 de societăţi comerciale pentru a efectua operaţiuni ilegale cu produse petroliere, zahăr şi ulei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here