Proiect de lege în Parlament: Românii ar putea avea încă o zi LIBERĂ

Românii ar mai putea primi încă o zi liberă pe an. Este vorba de Vinerea de dinaintea Paştelui. Ideea este agreată şi de parlamentari ai puterii şi de cei din opoziţie, care spun că avem prea puţine libere faţă de alţi europeni. Potrivit Codului muncii, în prezent avem 14 zile libere pe an.

42 de senatori şi deputaţi au căzut de acord că în Vinerea Mare nu trebuie să mergem la serviciu. Argumentul: este una dintre cele mai importante sărbători creştine şi trebuie celebrată cum se cuvine! În plus, această zi este liberă în mai multe ţări europene, printre care Germania, Marea Britanie, Grecia, Spania sau Portugalia.

Szabo Odon, deputat UDMR, iniţiatorul legii, spune că în 16 ţări Vinerea Mare este zi liberă, ba chiar mai mult: Consiliul Uniunii Europene, în cadrul instituţiilor proprii, a declarat de fiecare dată Vinerea Mare zi liberă.

Astfel, se propune modificarea Codului Muncii astfel încât Vinerea Mare să fie oficial sărbătoare legală. Ar fi în acest moment al 15-lea liber pe care l-am avea în timpul unui an.

Potrivit Codului muncii, în prezent avem 14 zile libere pe an.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here