Persoane rămase înzăpezite pe șoselele din Olt/ Victimele iadului alb, salvate de pompieri

Mai multe persoane care circulau cu autoturismele au rămas înzăpezite pe șoselele din sudul județului. Și un microbuz cu pasageri a rămas între nămeți. A fost nevoie de intervențiile prompte ale pompierilor pentru ca cei rămași blocați printre troiene să nu pățească ceva.

Citește și Școlile din Olt vor fi ÎNCHISE marți și miercuri, din cauza vremii nefavorabile

Nu mai puțin de șase autoturisme au rămas înzăpezite la o distanță de șase kilometri de Caracal, pe drumul care face legătura între oraș și comuna Cezieni. Pompierii au intervenit în zonă cu o autoșenilată și a salvat victimele iadului alb de la îngheț.

Citește și Un șofer din Vâlcea a încercat să MITUIASCĂ doi polițiști din Olt/Cum s-a terminat povestea

În aceeași zonă a rămas între nămeți și un microbuz cu pasageri, doar persoane adulte. Și aici au intervenit salvatorii.

„Autoșenilata venită în sprijin de la ISU Sibiu, încadrată cu personal de la ISU Sibiu și Detașamentul Caracal, a desfășurat două misiuni de salvare a unor persoane rămase înzăpezite la circa 5 – 6 kilometri de Caracal, spre Cezieni.

Citește și Iarna oprește transportul pe calea ferată: Trenurile pe ruta Caracal-Corabia, ANULATE

În total, au fost evacuate șapte persoane. Intervenția a avut loc în jurul orei 15.00. S-a intervenit și cu utilaje, precum și cu autospeciala de transport personal şi victime multiple”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Citește și ALERTĂ: 8 drumuri județene din Olt au fost închise circulației, pentru deszăpezire

Au fost și persoane care au reușit să se salveze singure, ajungând la Caracal, unde au și rămas, fără să ceară, însă, cazare în spațiile special pregătite de autorități pentru astfel de cazuri.

Citește și ITM Olt: Ce obligații au angajatorii față de angajați în perioadele cu temperaturi extreme

Și din alte zone au fost salvați oameni. Autospeciala pentru Transport Victime Multiple a preluat, astfel, 28 de persoane rămase blocate cu autoturismele. Aceasta a acționat îndeosebi pe Drumul Județean 546, de unde a recuperat patru persoane rămase înzăpezite între localitățile Brebeni și Coteana.

Citește și Autoritățile din Olt, acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here