Polițiștii locali din Slatina, cu ochii pe șoferii indisciplinați/ Peste 100 de amenzi

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, în ultimele două săptămâni, mai multe acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat 142 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nereguli în traficul rutier. Valoarea amenzilor a fost de aproape 43.000 de lei.

Acţiunile au avut loc în perioada 19 februarie – 4 martie. Din totalul sancțiunilor aplicate, 103 au fost în domeniul traficului rutier. 72 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 10 pentru staționare neregulamentară, 13 sancțiuni – pentru acces interzis, iar alte opt pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv pentru lipsa autorizației speciale de transport.

La capitolul ordine și liniște publică a fost aplicate patru sancțiuni, două pentru săvârșirea în public de fapte și gesturi obscene și alte două pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă .

„Și în baza prevederilor HCL nr.490/2014 au fost aplicate un număr de 35 sancțiuni contravenționale, respectiv o sancțiune contravențională aplicată pentru degradare clădire publică, șase pentru parcare pe trotuare amenajate, 10 pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare, 12 pentru exercitarea activității de comerț fără achitarea taxelor aferente, două pentru oprirea în alveolele special create pentru mijloacele de transport în comun și patru sancțiuni pentru desfășurarea de activități în domeniul colectării de fonduri fără de a deține autorizatie de funcționare emisă de primarul municipiului Slatina”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Locale.

Cuantumul amenzilor aplicate a fost de 42.955 de lei.

•••

În această săptămână, efectivele Politiei Locale vor acționa, împreună cu reprezentanții societăților care se ocupă cu deszăpezirea municipiului, pentru identificarea conducătorilor auto care parchează necorespunzător, îngreunând, astfel, intervenția utilajelor.

„Se va acționa, de asemenea, pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale, potrivit legislației specifice, eforturile polițiștilor locali fiind concentrate pentru îndeplinirea cu profesionalism și eficiență a atribuțiilor de serviciu”, a declarat șeful polițiștilor locali, Adrian Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here