Consiliul Județean Olt și Primăria Caracal, standuri de primă mână la Târgul de Turism al Olteniei

Consiliul Județean Olt și Prinăria Caracal au participat,  în perioada 9 – 11 martie, la cea de-a III-a ediție a Târgului de Turism al Olteniei (TTO), desfășurat la Centrul Multifuncțional Craiova.

Prin participarea la eveniment, împreună cu unitățile de cultură subordonate (Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural, Școala Populară de Arte și Meserii Slatina, Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale ,,Doina Oltului” și Muzeul Județean Olt) și cu Primăria Caracal, CJ Olt a promoveze zonele de atracție turistică, obiceiurile și tradițiile cu specific oltenesc și valorile cultural–artistice.

Activitățile de promovare realizate în cadrul standului au fost o expoziție cu o selecție a celor mai reprezentative imagini fotografice, ilustrând tradiții și obiceiuri din județul Olt, o altă expoziție cu obiecte de artă populară realizate de meșteri populari din județul Olt, roll-up cu o hartă cuprinzând trasee cultural – turistice și de agrement din județul Olt.

La dispoziția publicului au fost puse pliante informative, ilustrate, bannere personalizate, mape, cărți poștale și alte materiale de promovare culturală și turistică.

De asemenea, în standul Oltului a fost prezentă și o miniexpoziție cu obiecte din arta meșteșugarilor noștri: ceramică neagră realizată de Ionel Cococi (Vădastra), cojoace cu semnătura lui Dumitru Liceanu (Vădastra), articole textile cusute / țesute realizate de Alexandrina Filip (Cezieni), produse de olărit ale vestitului artist popular Ștefan Trușcă (Oboga), artă cioplită în lemn purtând semnătura lui Alexandru Stan (Corbu) și icoane realizate de Vasile Radu (Vitomirești).

Ansamblul Profesionist pentru Promovarea C

ulturii Tradiționale „Doina Oltului” a susținut spectacole folclorice pe toată perioada celor trei zile ale evenimentului.

Târgul de Turism al Olteniei a reunit în special expozanți din regiunea Olteniei și din întreaga țară, dar și expozanți din străinătate.

Târgul a urmărit promovarea zonelor de atracție turistică și a serviciilor din această regiune a României nu doar prin exponate, ci și prin organizarea de conferințe și dezbateri cu subiecte ce țin de dezvoltarea turismului regional.

Caracalul a fost prezent cu standuri și la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, organizat, în perioada 22 – 25 februarie, la Romexpo București, de Ministerul Turismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here