Parlamentarii nu se lasă: Nou proiect privind pensii speciale pentru aleşii locali. Curtea Constituţională a respins de două ori încercarea precedentă

În ciuda faptului că au suferit două înfrângeri usturătoare la Curtea Constituţională, parlamentarii nu se lasă şi au revenit cu un nou proiect de lege privind acordarea de pensii locali pentru aleşii locali, chiar după modelul celor încasate de deputaţi şi senatori, arată profit.ro.

Aceasta este a doua tentativă a Parlamentului de adoptare a unei legi privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi de consiliu judeţean sau vicepreşedinţi de CJ.

În decembrie 2015, parlamentarii au adoptat primul proiect, dar acesta a fost reclamat de guvernul Cioloş la CCR. Judecătorii au constatat în unanimitate că legea nu este clară, că există inegalitate între aleși în ce privește alocarea pensiilor și că nu se precizează sursa de finanțare.

Parlamentarii au refăcut proiectul, menținând indemnizațiile pentru anumite categorii de vârstă, iar la sesizarea aceluiași guvern, Curtea Constituțională a considerat neconstituțională și noua formă a legii.

Acum, parlamentarii au făcut un nou proiect care instituie din nou indemnizația de vârstă pentru aleșii locali, începând cu anul 2019. Noul proiect de lege este semnat de parlamentari din toate partidele cu excepţia USR.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here