Trafic de persoane și de droguri, proxenetism și fals informatic. Ce au pățit persoanele bănuite de aceste infracțiuni

 Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. și cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, au descins, miercuri, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Miercuri dimineață, polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate din Pitești și Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au efectuat nouă percheziții domiciliare, în municipiul Râmnicu Vâlcea și în orașul Călimănești, la locuințele a cinci persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal înregistrat, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic internațional de droguri de risc, tentativă la înșelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2011 – 2018, trei dintre membrii grupării ar fi constrâns trei tinere să practice prostituția pe teritoriul României, Italiei și Franței, cu scopul de a obține foloase materiale.

Totodată, unul dintre membri este bănuit că, sprijinit de contabila unei societăți comerciale, ar fi introdus informații fictive în sistemul societății, cu privire la veniturile salariale obținute, cu scopul de a obține un credit, în mod fraudulos, de la o unitate bancară din Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, s-a stabilit că membrii grupării ar fi achiziționat droguri de pe teritoriul Italiei, pe care ulterior le-ar fi distribuit în județul Vâlcea.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 250.000 de euro.

15 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești pentru audieri. În activități au fost angrenați și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here