Consiliul Județean Olt a aprobat două mari proiecte pentru Spitalul Slatina/ Este vorba de 35 milioane de lei/VIDEO

Consiliul Județean (CJ) Olt a aprobat, în ședința ordinară de joi, două proiecte mari pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina, în valoare totală de circa 35 de milioane de lei.

Unul dintre proiecte se va derula prin Compania Națională de Investiții și vizează reabilitarea corpului central al spitalului, iar celălalt, care se va derula printr-un program finanțat din fonduri europene, privește reabilitarea termică a unității sanitare.

„Azi am avut pe ordinea de zi și am aprobat în consiliul județean două proiecte mari și importante pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre proiectul de reabilitare termică pe care vrem să îl depunem pe Strategia Dunării – SUERD, un proiect de aproximativ 17 milioane de lei, şi avem, de asemenea, avem proiectul pentru reabilitarea şi modernizarea pavilionului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă, un proiect de aproximativ 18 milioane de lei. Sunt două proiecte importante care, atunci când vor fi finalizate, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi mult mai aproape de ceeea ce înseamnă un spital european”, a declarat, la sfârșitul ședinței, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Președintele Consiliului Județean Olt a făcut precizări și pe etapele care trebuie urmate în implementarea proiectelor.

„În ceea ce priveşte proiectul derulat de CNI, cel cu pavilionul central, licitaţia o va ține CNI-ul, și în perioada următoare vor demara acest lucru pentru că de asta am aprobat astăzi indicatorii. Cu celălalt, vom intra în faza de studiere a proiectului, iar atunci când va fi eligibil şi vom semna contractul de finanţare, vom demara procedurile de licitaţie”, a mai precizat Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here