Olt: A început calvarul șoferilor care circulă cu ITP expirată/ Cad ca muștele în plasa Poliției

Ceea ce autoritățile au tot anunțat în ultima perioadă nu a fost luat în considerare de toți șoferii. Și pentru asta conducătorii auto care nu s-au supus celor mai noi modificări legislative au avut de suferit: au rămas fără certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor.

Oltul nu face excepție în acest sens. Săptămâna trecută 11 șoferi au rămas fără certificatele de înmatriculare ale mașinilor după ce au fost surprinși în trafic fie cu defecțiuni tehnice la autoturisme, fie pentru că le expirase Inspecția Tehnică Periodică (ITP). Asta în ciuda deselor avertismente că, din 20 mai, pedepsele s-au înăsprit la acest capitol.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 11 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În repetate rânduri, presa a publicat mesaje ale Ministerului Afacerilor Interne, care i-a avertizat pe șoferi că, de la 20 mai 2018, vor avea de suferit dacă vor folosi autoturismele cu ITP expirată.

„Verificați-vă valabilitatea ITP a mașinii! Din 20.05.2018, dacă sunteți surprinși în trafic cu ITP expirată, polițistul vă va reține talonul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă și o dovadă FĂRĂ drept de circulație, așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR… deci, mult mai complicat! (…) Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare”, avertiza, într-o postare pe contul oficial de Facebook, MAI.

Tot din 20 mai, șoferii care cumpără maşini la mâna a doua şi nu anunţă tranzacţiile riscă amenzi, iar în cazul în care se schimbă proprietarul unei maşini, înmatricularea acesteia va fi suspendată în mod automat dacă noul deţinător nu solicită la timp Direcţiei de Înmatriculări transcrierea dreptului de proprietate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here