Absolvenții din Olt care au picat bacalaureatul pot solicita bani de la Șomaj/ Care sunt pașii

Conform legislaţiei în vigoare, data limită de înregistrare la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, a absolvenților de liceu, promoția 2018, care nu au promovat examenul de bacalaureat este 24 iulie 2018. Neînregistrarea până la această dată atrage imposibilitatea acordării indemnizaţiei de şomaj.

Actele necesare pentru înregistrarea la AJOFM Olt, ca persoană în căutarea unui loc de munca, sunt următoarele act de identitate (copie şi original), act de studiu sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii (copie + original), adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunea „apt muncă”.

Pentru a se înregistra tinerii din judeţul Olt se pot adresa la agenților locale ale AJOFM din Slatina, Caracal, Balș, Corabia și Drăgănești-Olt.

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă şi sunt înregistraţi la AJOFM Olt, nu au fost admişi sau nu urmează cursurile unei forme de  învăţământ, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare (500 lei) pot solicita indemnizaţie de şomaj.

Acest drept se acordă la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here