CJ Olt dotează pompierii și jandarmii cu noi mijloace de intervenții la urgențe, pe bani europeni

Consiliul Județean Olt va dota Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Jandarmeria Olt cu noi mijloace pentru intervenții în situații de urgențe, totul în cadrul unui proiect finanțat din fonduri comunitare. Vorbim de autospeciale de stingere, o barcă, mai multe autovehicule și ATV-uri, dar și veste de salvare.

Consiliul Județean Olt a semnat, în data de 24 august, contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul  Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”, se arată într-un comunicat de presă al instituției publice.

Proiectul, finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România – Bulgaria,  Axa prioritară 3 – O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1. – Îmbunătățirea managementului comun în situații de risc în zona transfrontalieră, va fi implementat în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria, pe o perioadă de 36 de luni.

În valoare totală de 916.047,52 euro, proiectul prevede pentru Consiliul Județean Olt, în calitate de lider, valoarea de 416.211,90 euro, în vreme ce Municipalitatea Dolna Mitropolia, Bulgaria, în calitate de lider, îi revine suma de 499.835,62 euro.

Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

Pentru Consiliul Județean Olt, proiectul prevede următoarele dotări:

  1. Autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, 9000 litri – 1 bucată. Autoutilitara intervine în următoarele tipuri de riscuri: incendii forestiere, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente de circulație, accidente industriale, clădiri, evenimente publice importante;
  2. Autoutilitară – 1 bucată – pentru intervenții în activitățile zilnice ale ISU Olt;
  3. ATV – 3 bucăți – pentru intervenții în activitățile zilnice ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  4. Autovehicul (capacitate maximă 1600 cm2) – 3 bucăți – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  5. Barcă din fibră de sticlă – 1 bucată – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  6. Vestă de salvare – 5 bucăți – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;
  7. Sfoară – 100 de metri – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează facilitarea intervențiilor integrate în situații de dezastre sau accidente, prin achiziționarea unor echipamente specifice, îmbunătățirea capacității tehnice și a calității sistemului de intervenție în județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia din districtul Pleven, îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență în cele două regiuni, prin reducerea timpului de intervenție, îmbunătățirea accesului populației la servicii sigure de intervenții în situații de urgență și creșterea gradului de siguranță și de protecție a populației prin furnizarea serviciilor esențiale, calificate și responsabile în situații de urgență și dezastre majore, se mai precizează în comunicatul CJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here