Medic din Slatina cu salariu de peste 3.000 euro, cercetat pentru o mită de 400 lei

Este incredibil la ce se pretează unii medici cu salarii de mii de euro. Deși încasează un salariu de cel puțin 3.000 de euro (aproape 13.000 de lei), șefa Secției Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cristina Mischie, a ajuns să fie cercetată penal de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru o mită de 400 de lei, pe care i-ar fi primit de la doi pacienți, 300 de lei pentru prelungirea concediului medical într-un caz și 100 de lei pentru internarea pacientului în celălalt caz.

Potrivit declarației de avere depusă anul trecut, medicul psihiatru Cristina Mischie a încasat într-un an un venit de 154.000 de lei din salarii, ceea ce înseamnă, cu aproximație, 3.000 de euro pe lună (ținem cont că, între timp, salariile medicilor au crescut substanțial. Ei bine, potrivit procurorilor, în ciuda acestui venit lunar mai mult decât bun, șefa de la Psihiatrie se uita la cele câteva sute de lei pe care un amărât îi oferea ei pentru prelungirea unui concediu medical sau pentru o internare, acte medicale care, oricum, intrau în atribuțiile de serviciu ale medicului, așa cum au reliefat anchetatorii.

„Referitor la medicul specialist M.C. din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care îndeplineşte şi funcţia de şef secţie, în sarcina sa   s-au reţinut două acte materiale de luare de mită, respectiv: 

-la data de 16.05.2017 a primit suma de 300 lei de la  inculpata V.F. în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile de serviciu ale medicului, privind acordarea prelungirii concediului medical pentru  cumpărătorul de influenţă Berlinschi Georgeta (condamnată, deja, de către Tribunalul Olt, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei);

-la data de 29.06.2017 a primit suma de 100 lei de la cumpărătoarea de influenţă Z.F., în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile de serviciu ale medicului, privind internarea medicală continuă a  acesteia în cadrul Secţiei de Psihiatrie a S.J.U. Slatina din perioada 29.06.-06.07.2017 şi emiterea scrisorii medicale din data de 06.07.2017”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Cristina Mischie și cele două persoane de la care a primit șpagă au fost puse sub control judiciar în dosarul în care alte trei persoane, un fost infirmier de la Psihiatrie, concubina acestuia și o consilieră de la Protecția Copilului, sunt cercetate, sub aceeași măsură preventivă, pentru trafic de influenţă după ce au primit peste 3.000 lei de la o femeie căreia i-au promis că îi vor facilita obţinerea pensiei de invaliditate. (Amănunte AICI, AICI și AICI).

3 COMENTARII

  1. 400 de lei de la un pacient, 400 de la altul, se umple sacul. Pe astia nu i mai dezveti decat daca le confisti tot si ii bagi la parnaie pe viata, sa se invete minte. Daca nu ai de unde sa le dai, mori cu zile ca nu se uita la tine? Stiu ca nu le face nimeni nimic si de aia isi bat joc de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here