Firma de pază a lui Codiță din Caracal, „abonată” la amenzile ITM: Sancțiuni de un milion de lei pentru muncă la negru

Firma de pază controlată de omul de afaceri Remus Rădoi, zis Codiță (foto), din Caracal, Safety Security SRL, s-a „abonat” la amenzile Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt.

Ultima sancțiune, de nu mai puțin de 200.000 de lei, pentru muncă la negru, a picat „cadou” chiar înainte de Paște. Până acum, firma a încasat amenzi de circa un milion de lei pentru aceeași infracțiune: utilizarea forței de muncă fără documente legale. La pachet cu această amendă a venit și o alta, de 80.000 de lei, aplicată unei alte companii din Caracal, Spartan Pază și Protecție SRL, care are o strânsă legătură cu cealaltă firmă.

SC Safety Security SRL a fost prinsă cu nu mai puțin de 15 oameni folosiți în serviciu fără forme legale de muncă, inspectorii de muncă aplicându-i sancțiunea maximă prevăzută de legislație – 200.000 de lei.

Alți patru oameni care munceau la negru au fost descoperiți la Spartan Pază și Protecție SRL, amenda aplicată acesteia fiind de 80.000 de lei.

Ambele firme au sediile sociale la aceeași adresă și au același administrator în persoana Mariei Oprescu, aceasta având și calitatea de unic asociat la Spartan Pază și Protecție SRL (firmă controlată, în trecut, de omul de afaceri Henri Saouma, zis Rico – amănunte AICI -, condamnat în primă instanță la opt ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală – amănunte AICI).

Anul trecut, Safety Security și Spartan Pază și Protecție au fost investigate de Consiliul Concurenței după ce instituția a fost sesizată de Romsilva Hunedoara în legătură cu faptul că cele două firme ar fi avut un comportament neconcurențial în cadrul unei licitații publice (amănunte AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here