Ce spune primarul din Caracal după ce viceprimarul l-a dat în judecată, în rând cu primăria și prefectura

Primarul din Caracal, Liviu Radu, susține că nu l-a lezat cu nimic pe viceprimarul orașului, Octavian Stănescu, care a intentat proces superiorului său, dar și primăriei și prefecturii, pentru anularea unei dispoziții prin care primarul a organizat modul în care sunt comunicate publicului și mass-media activitățile de interes public ale instituției.

„Nu este nimic adevărat din ce susține vicele, nu domnia-sa este vizat de acel act administrativ. Am dorit ca procesul comunicării temelor legate de activitățile de interes public ale primăriei să fie unul organizat către comunitate și mass-media, de care să se ocupe anumite persoane. A fost un demers în primul rând civilizat; orice instituție trebuie să aibă delegate către cineva atribuțiile de purtător de cuvânt”, a declarat, pentru OLT-ALERT, primarul Liviu Radu.

Este vorba de Dispoziția nr. 184/11.03.2019, care prevede că „aducerea la cunoștință publică, în orice mod și prin orice mijloace, a informațiilor și activităților de interes public desfășurate de Primăria Municipiului Caracal se realizează numai de către Ioniță Ancuța Alina – consilier Compartiment Cabinetul Primarului, Constantinescu Daniela – consilier Compartiment Cabinetul Primarului și Pensu Cristina – administrator public”. 

Încălcarea dispoziției de viceprimarul orașului, funcționarii publici sau de personalul contractual al aparatului de specialitate al primarului sau instituțiilor subordonate „atrage răspunderea acestora conform prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în documentul citat.

Acesta este documentul pe care viceprimarul Octavian Stănescu îl vrea desființat în instanță, depunând o cerere în acest sens la Tribunalul Olt. Alături de primar, el a chemat în instanță primăria, dar și Instituția Prefectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here