Un polițist din Olt a fost dat afară din Poliție. El este cercetat pentru mai multe infracțiuni de criminalitate organizată

Un agent de poliție de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Olt a fost destituit din funcție și este cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată. „Conducerea Poliției Române manifestă toleranță zero față de abaterile polițiștilor”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Olt.

În urma parcurgerii procedurilor legale și a propunerii Consiliului de Disciplină, un agent din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Olt a fost destituit din poliție.

Motivul destituirii acestuia îl constituie săvârșirea abaterii disciplinare de ”comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiului instituției”, faptă prevăzută de art. 57, alin.(1), lit. „a” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare.

Această decizie a fost adoptată după finalizarea cercetării prealabile a agentului de poliție în cauză, cercetare declanșată în urma apariției a unor informații cu privire la posibila sa implicare într-un dosar penal.

Este vorba despre un dosar penal în care se efectuează cercetări, de către polițiști din cadrul S.C.C.O. Olt, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de criminalitate organizată, fiind efectuate mai multe percheziții domiciliare, inclusiv la locuința lucrătorului de poliție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here