Tensiuni în ședința Biroului Politic Județean al PNL Olt. Cine a votat împotriva candidatului la Primăria Slatina

Tensiuni, luni seară, în ședința Biroului Politic Județean al PNL Olt, în care a fost validată candidatura lui Mario de Mezzo. Doi liberali importanți au votat împotrivă, iar președintelui Liviu Voiculescu i-a fost reproșat faptul că a adus un candidat din afara organizației, impunându-l în afara procedurilor statutare și fără desemnarea lui după un sondaj intern.

Potrivit unor surse din partid, cei doi liberali care au votat împotriva candidaturii lui Mario de Mezzo sunt deputatul Gigel Știrbu, vicepreședinte al PNL la nivel regional, și fostul președinte al PNL Slatina, Gabriel Buliteanu.

Președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, i s-au adus reproșuri privind lipsa de comunicare față de mulți dintre colegii săi în privința aducerii unui candidat din afara organizației, că a sărit peste proceduri statutare și că a ignorat utilitatea unui sondaj intern privind desemnarea candidatului.

Printre cei care i-au adus astfel de reproșuri s-a numărat Gigel Știrbu, dar și prim-vicepreședintele organizației, Marian Vasile.

Toate acestea după ce Liviu Voiculescu, sperând că va înnăbuși astfel de reacții, a anunțat că a vorbit cu cei de la USR Olt ca aceștia să susțină, la alegerile locale din 2020, candidatul PNL la Primăria Slatina, ei urmând să aibă doar listă de consilieri.

Gabriel Buliteanu l-a acuzat pe președintele PNL Slatina, Viorel Dumitrescu, de minciună, după ce acesta din urmă a declarat, săptămâna trecută, în plină conferință de presă, că ar fi avut o discuție cu el și că Buliteanu ar fi fost de acord să se alăture echipei și să respecte deciziile partidului în privința candidatului la funcția de primar.

A fost meci și între Gigel Știrbu și candidatul de Mezzo, primul reproșându-i acestuia că l-a atacat într-o conferință de presă și că îi așteaptă scuzele publice.

Cearta între cei doi a plecat de la declarația lui Mario de Mezzo potrivit căreia nu îl vrea pe Știrbu în echipa sa de campanie pentru că deputatul de Olt ar avea grave probleme de imagine, întrucât .

Reacția lui Gigel Știrbu a venit luni după-amiază, când, într-o conferință de presă, l-a acuzat pe candidatul PNL că este pesedist.

„Vă informez că punctul meu de vedere în ultimii 20 de ani de când fac eu politică nu s-a schimbat, și anume: un pesedist, dacă a fost cinci minute membru al PSD, rămâne un pesedist pe viață. Atunci când pe mine mă atacă un pesedist nu pot decât să consider că mi-am făcut datoria. Când un pesedist spune despre mine că am grave probleme de imagine, că nu știu ce am făcut în viața mea (știți că nu am fost în viața mea trimis în judecată, pentru diverse fapte de corupție, nu am avut sau cel puțin nu știu eu să am până acum plângeri penale sau urmăriri penale – și am avut nenumărate funcții în statul român), deci dacă un pesedist mă acuză înseamnă că mi-am făcut datoria și îmi voi face datoria în continuare pentru cetățenii care m-au votat”, a declarat, luni, într-o conferință de presă, Gigel Știrbu.

La o asemenea acuzație, de Mezzo le-a reamintit și el liberalilor că au făcut parte din alianța USL, o eroare tactică pentru un candidat care trebuie susținut de toată suflarea liberală, pentru că mulți s-au arătat iritați de remarca sa.

Mario de Mezzo a fost membru al PSD în perioada 2003 – 2004, când a lucrat la Primăria Slatina sub mandatul primarului PSD de atunci Gheorghe Păunescu. După ce, în 2004, PSD a pierdut Primăria Slatina, de Mezzo a plecat din oraș cu familia și a revenit abia acum, când a solicitat buletin de Slatina, pentru a putea candida la funcția de primar din partea PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here