Acțiune de amploare a polițiștilor din Olt: zeci de sancțiuni, certificate de înmatriculare retrase și permise reținute

Polițiștii din Olt au acționat, în această dimineață, pentru siguranța participanților la traficul rutier prin verificarea respectării normelor rutiere.

Au fost vizați, în special, conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane.

„Timp de trei ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost prezenți pe principalele artere din județul Olt și au verificat respectarea normelor rutiere, în special, de către conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, care au verificat respectarea măsurilor impuse în mijloacele de transport în comun, pe durata stării de alertă.

Controalele polițiștilor au urmărit respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport, spun polițiștii.

„În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.925 de lei. Dintre acestea, 9 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 69/2012, privind transportul rutier.

Polițiștii au reținut două permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (concentrațiile au fost sub 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat)”, se mai arată în comunicat.

Au fost retrase patru certificate de înmatriculare, întrucât vehiculele prezentau defecțiuni tehnice.

Acţiunile poliţiştilor rutier au vizat diminuarea riscului rutier, prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here