Cine va conduce localitatea din Olt în care oamenii au ales ca primar un candidat decedat înainte de alegeri

Comuna Deveselu, unde învingător în alegerile locale a ieșit fostul primar Ion Aliman, care a candidat pentru un nou mandat, dar care a murit înainte de scrutin, din cauza infectării cu SARS-CoV-2, va fi condusă de un social-democrat.

Asta pentru că partidul din partea căruia Ion Aliman a candidat, PSD, deține majoritatea în consiliul local, astfel încât poate desemna viceprimarul localității. Potrivit legii, în cazul în care primarul unei localități își pierde mandatul sau decedează, cel care îi preia atribuțiile de primar, ca interimar, este viceprimarul, până la organizarea de alegeri parțiale.

„A fost un ultim vot pentru Ion Aliman, un vot nu doar de emoție, pentru că Ion Aliman a făcut foarte multe lucruri bune în comuna Deveselu. Oamenii l-au apreciat, au votat cu dânsul și cu organizația PSD Deveselu. Avem majoritate în consiliul local și, cu siguranță, vom pune viceprimar. Conform procedurii, acel viceprimar va fi primar interimar până la organizarea de alegeri parțiale.

Aceste alegeri ar putea să aibă loc atunci când stabilește Guvernul. Fie o dată cu parlamentarele, dacă este voie – nu știu acum exact -, fie ulterior, în luna februarie sau în martie, după ce trecem de această stare de instabilitate epidemiologică”, a declarat, miercuri, Marius Oprescu, președintele PSD Olt.

Primarul comunei Deveselu, Ion Aliman, infectat cu SARS-CoV-2, s-a stins din viață cu 10 zile înainte de alegerile locale, la Spitalul Colentina din București, unde a ajuns în urma agravării stării de sănătate.

se afla la finalul celui de-al doilea mandat de primar și candida pentru încă patru ani în fruntea comunei Deveselu, din partea PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here